Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Start Learning Community vanuit World Horti Center

Een impuls voor samenwerking onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven in innovatieprojecten. Zo noemen Lentiz | MBO Westland, Inholland, Leiden-Delft-Erasmus en het World Horti Center de Learning Community vanuit het World Horti Center die van start gaat.

Onderwijs, bedrijfsleven en kennisinstellingen worden nog intensiever aan elkaar verbonden. Het doel is binnen 2 jaar 15 onderzoeksprojecten te starten.

De ontwikkelingen in de tuinbouwsector gaan razendsnel; van processen rondom digitalisering, circulaire tuinbouw, tot gezondheid en internationaal ondernemerschap. Om mee te gaan in de ontwikkelingen en de positie van de Nederlandse glastuinbouw als toonaangevende kennispartner te behouden, is behoefte aan voldoende opgeleid personeel en concrete oplossingen en innovaties vanuit het bedrijfsleven. Door studenten (WO, HBO en MBO) nauw samen te laten werken met kennisinstellingen aan actuele innovatievraagstukken vanuit het tuinbouwcluster, worden bedrijven geholpen en studeren young professionals af met de nieuwste inzichten.

World Horti Center verbindt haar omvangrijke netwerk van innovatieve bedrijven en ondernemers met de Learning Community, om hieruit concrete innovatievraagstukken te formuleren. Vanuit deze vraagstukken zullen binnen twee jaar, 15 onderzoeksprojecten worden gerealiseerd.

 

 

Publicatiedatum: