Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Arbeidsmigrant werkt, maar woont niet in Westland

Westland slaagt er maar niet in om 2.0000 extra slaapplekken voor arbeidsmigranten te realiseren in de gemeente ondanks afspraken met de gemeente Den Haag.

Het resultaat: arbeidsmigranten in tentjes in het Haagse Bos én 'spierballentaal' van Haagse gemeentepolitici die niet langer op Westland willen wachten, terwijl het zelf heel veel arbeidsmigranten huisvest en er onmenselijke situaties ontstaan.

Gisteren besteedde Nieuwsuur er een tv-item aan waarin Hans Thunissen van Polska Porada, de verantwoordelijke Haagse en Westlandse wethouders én ex-wethouder Karin Zwinkels aan het woord komen. 

Afgeschoten door ophef
Die laatste stapte eind vorig jaar op omdat steeds meer locaties werden afgeschoten. "Iedereen erkent de noodzaak van de huisvesting, maar bij het kiezen van een locatie ontstaat er altijd weer onrust." En dus komt er telkens niets van plannen terecht.

In de uitzending van gisteren vertelde wethouder Abee van Westland dat er inmiddels nieuw beleid is gemaakt en dat er zorgvuldiger gezocht gaat worden naar huisvestingsplekken. De illusie dat met beter uitzoeken en uitleggen er geen ophef meer ontstaat, heeft hij echter niet.

Spierballentaal
De gemeente Den Haag, waar de boswachter de tentjes als pijnlijk resultaat van huisvestingsgebrek aanwees (en de Inspectie SZW recent illegale woonruimte in een Haags kantoor aantrof), gelooft niet meer in een oplossing van de gemeente Westland. Er klonken deze zomer daarom al harde woorden. 'Spierballentaal', volgens Abee, en dat helpt volgens hem niet.

Nieuwe locaties wel, waarvan Abee er gisteren een opende in Honselersdijk. 

Repeterend verhaal
Ook vorige week was het arbeidsmigrantenprobleem op tv. Een repeterend verhaal, zo schreven wij toen al. En wat heet: binnen een week opnieuw een vergelijkbaar verhaal.