Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Charles Snijders nieuwe Head of Research & Development bij Takii Europe

Charles Snijders is aangesteld als Head of R&D bij Takii Europe. Charles brengt meer dan 30 jaar ervaring in de plantenveredeling mee. Onder zijn leiding zal het Europese R & D-team meer en meer bijdragen aan het verder versterken van de marktpositie van het bedrijf.

Ton Kuipers, Managing Director van Takii Europe: "We zijn erg blij met de komst van Charles Snijders. Charles heeft met succes R & D-afdelingen opgebouwd en geleid voor enkele bekende en grote bedrijven. Hij brengt een schat aan ervaring met zich mee, waarvan ik zeker ben dat dit ten goede komt aan de voortdurende ontwikkeling van ons onderscheidende en duurzame portfolio."

Als hoofd van R&D bij Takii Europe, gevestigd in De Kwakel, zal Charles Snijders een belangrijke rol spelen bij het aansturen van Takii's wereldwijde R & D-strategie om innovatie te versnellen. In zijn rol zal Charles toezicht houden op en leiding geven aan alle R & D-activiteiten op het gebied van Vegetables, Flowers en Home Gardening bij Takii Europe in Nederland, evenals alle andere Takii R & D-entiteiten in Europa. Hij zal nauw samenwerken met de leidende R & D-afdeling van Takii in Kōsei, Japan, het hart van de R & D-activiteiten van Takii.

In zijn vorige baan als Breeding Director bij Asur Plant Breeding was Charles verantwoordelijk voor het aansturen van de ontwikkeling van hybride en conventionele tarwe- en gerstvariëteiten. Daarvoor bekleedde hij onder meer de functies Senior Plant Breeder en R&D manager Europe bij respectievelijk Zelder en Ball Horticultural Company. Charles begon zijn carrière als Research Scientist bij Wageningen University & Research, waar hij een PhD-graad in plantenveredeling en MSc-graad in tropische landbouw, entomologie en kwantitatieve genetica behaalde. 

Voor meer informatie:
Friederike van der Boon
Takii Europe
+31 (0)6 – 272 873 43
[email protected] 
www.takii.eu 

 

Publicatiedatum: