Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Petitie gestart om bouw van loods mogelijk te maken

Voortbestaan Schout Planten bedreigd

De biologische boomkwekerij Schout Planten in het Brabantse Waalre dreigt te moeten gaan inkrimpen. Het voortbestaan van één van de eerste bio-gecertificeerde boomkwekers in Nederland wordt bedreigd door een vastgelopen gemeentelijke procedure voor het bestemmen van een loods. Zonder loods moet de kwekerij inkrimpen. Of zelfs stoppen met de adoptiebomen en milieuvriendelijke teelt in zijn geheel. Hiermee zou een waardevolle proeftuin en voorbeeld voor duurzame landbouw verloren gaan. Dit laten adoptieboomfamilies, dorpsgenoten, vrijwilligers en 'iedereen die voor duurzame landbouw is' niet zomaar gebeuren, zo luidt de toelichting bij een petitie die door een vrijwilliger en dorpsgenoot gestart is.

De petitie is al meer dan 200 keer ondertekend. De ondertekenaars verzoeken de gemeenteraad van Waalre het amendement uit 2009 alsnog uit te laten voeren en daarmee het bouwen van een nette loods op het terrein van Schout Planten mogelijk te maken.

Op de eigen website van Schout Planten staat de volgende uitleg:

"Zoals eerder benoemd rekenden we al jaren op een loods. Nu dat er voorlopig niet in zit blijven we te afhankelijk van weer en wind, missen we opslag van hulpmateriaal, werktuigenstalling, schuilruimte, etc. waarmee de omstandigheden verre van ideaal zijn.

Na lang wikken en wegen nemen we het moeilijke besluit onze activiteiten op dit moment in te krimpen. Concreet betekent dit dat we wel kerstbomen verkopen, ook de adoptiemogelijkheid bieden, maar bomen niet meer bezorgen en ophalen. Hiermee hopen we zoveel mogelijk klanten te blijven bereiken, het hergebruik van kerstbomen te stimuleren en het voor ons beter werkbaar te maken.

Er is een kans dat de gemeenteraad hun, nog steeds niet uitgevoerde, amendement uit 2009 weer oppakt. Toen gaven de raadsleden unaniem aan B&W de opdracht een loods te bestemmen op ons biologisch gecertificeerd terrein. We verwachten en hopen weer dezelfde steun als in 2009 van de gemeenteraadsleden.

Na de vorige mailing kwamen er veel vragen van adoptiefamilies over hoe men ons kon ondersteunen. Door een klant is een online petitie gestart met het doel het amendement van de gemeenteraad echt te realiseren en daarmee de activiteiten onverminderd voort te kunnen zetten."

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: