Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Digitaal ervaring opdoen met e-CertNL

Speciaal voor bedrijven die nu zakendoen met het Verenigd Koninkrijk (VK), maar nog geen ervaring hebben met het werken met e-CertNL, organiseert het KCB in oktober meerdere digitale opleidingsbijeenkomsten.

Door Brexit wordt het VK een zogeheten ‘derde land’. Hierdoor krijgt u vanaf 1 januari 2021 te maken met strengere eisen en complexere procedures voor in- en uitvoer van producten. Een situatie die vergelijkbaar is met de export naar andere landen buiten de EU. U heeft voor het exporteren naar het VK en het uitklaren bij de douane certificaten nodig. Het aanvragen van certificaten verloopt online via e-CertNL.  Zorg dat u op tijd bekend bent met het werken met e-CertNL.

Wanneer?
Het KCB organiseert meerdere digitale opleidingsbijeenkomsten voor het gebruik van e-CertNL. Er worden digitale bijeenkomsten georganiseerd voor AGF en voor Snijbloemen en potplanten.

  • Donderdag 5 november van 09.00 tot 11.00 uur, Snijbloemen en potplanten
  • Donderdag 5 november van 14.00 tot 16.00 uur, AGF
  • Dinsdag 1 december van 09.00 tot 11.00 uur, AGF
  • Dinsdag 1 december van 14.00 tot 16.00 uur, Snijbloemen en potplanten
  • Donderdag 10 december van 09.00 tot 11.00 uur, Snijbloemen en potplanten
  • Donderdag 10 december van 14.00 tot 16.00 uur, AGF

Hoe aanmelden?
Doet u voor het eerst zaken met het KCB als gevolg van Brexit? Registreer je dan eerst  bij het KCB. Voor deelname aan de opleiding is een inschrijving bij het KCB nodig. Aanmelden voor een opleidingsbijeenkomst e-CertNL kan via het aanmeldingsformulier e-CertNL. Wenst u met meerdere personen van uw organisatie deel te nemen, vul dan per persoon een aanmeldingsformulier in.

Let op: Om deel te kunnen nemen aan de opleidingsbijeenkomst is toegang nodig tot e-CertNL. Zorg dat u beschikt over een inlogcode.

Heeft u nog geen toegang tot e-CertNL aangevraagd?
Het KCB heeft hier de belangrijkste stappen op een rij gezet die u kunt zetten in de voorbereiding op Brexit. U vindt hier ook hoe u toegang tot e-CertNL kunt aanvragen. Houd hierbij rekening met enige doorlooptijd. Zorg dat u e-CertNL tijdig aanvraagt.

Bron: KCB

Publicatiedatum: