Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"van ons mag het losbarsten"

Helleborustijd bij Hoogeveen Plants na nieuwe efficiëntie- en duurzaamheidsslag

Tholen - Na een druk jaar voorjaar kan even de stekker eruit bij Hoogeveen Plants en is het tijd om de juiste balans terug te vinden binnen het bedrijf. "Dit voorjaar was natuurlijk anders dan ieder ander voorjaar, er zat simpelweg geen rem meer op waardoor we door bleven draaien", vertelt verkoper Colin Kok.

Koppen weer op Helleborus-stand
Inmiddels is het najaar begonnen en dat betekent bij Hoogeveen Plants: Helleborustijd. "Door de diverse Helleborus-locaties die wij hebben, lopen de werkzaamheden niet door elkaar waardoor de voorbereiding gestructureerd door kan blijven lopen. De bedrijfsleider, teeltmedewerkers en de medewerkers op de vloer hebben ervoor gezorgd dat alles op de juiste manier klaar staat. Inmiddels is het personeel op diverse afdelingen ge├»nformeerd en staan de koppen weer op Helleborus-stand."  

Goede verwachtingen
Bij de afdeling verkoop is het een belangrijke taak dat alle lijnen kenbaar zijn en aan staan bij de klanten. "Ook voor ons was dit op bepaalde momenten toch nog zoeken. Door de huidige coronasituatie spring je niet zo snel meer in de auto om langs de klanten te gaan. Hierdoor moet je toch op een creatieve manier via andere kanalen je handel zien te verkopen. De verwachtingen zijn goed en er heerst rust en vertrouwen."

Nieuwe locatie
Hoogeveen Plants werkt jaarrond aan de Helleborus om iedere keer weer een effici├źntieslag te maken. "Zo hebben we bijvoorbeeld weer een nieuwe locatie erbij in Moerkapelle in de buurt van de vorig jaar in bedrijf genomen locatie in Zevenhuizen. Dat resulteert in een nog betere teelt."

Deze locaties zijn volledig geautomatiseerd met het uitzetten en het rapen van de planten. "Daardoor kunnen we snel bloeiende planten voor in de hal krijgen en daardoor zo vers als mogelijk te kunnen afleveren. De sorteercamera zorgt vervolgens voor het leveren van de juiste kwaliteit naar de juiste klant."

Spuitrobot
De telers werken met een volautomatische spuitrobot op de Helleborus-locatie in Zevenhuizen.

De voordelen van zo'n robot zijn bijvoorbeeld:

 • Grote besparing in de hoeveelheid chemische gewasverzorgingsmiddelen
 • Frequenter en op het juiste moment kunnen toepassen van biologische middelen tegen luis bijvoorbeeld, maar ook voor een betere weerbaarheid.*
 • De mogelijkheid alles zo in te stellen dat het buiten werktijden om gedaan kan worden.
 • Een betere gelijkheid door een uniformer spuitbeeld tijdens het remmen

*50% van het middelen gebruik in de teelt van Helleborus bij Hoogeveen Plants is nu biologisch

Verduurzamingsstappen
Naast bovenstaande teeltmaatregelen heeft Hoogeveen Plants de volgende stap gezet naar een duurzamere wereld, volgens Colin. "We vinden ons verhaal dan ook erg belangrijk om te delen en willen daarom ook het juiste signaal afgeven naar onze klanten."

Nieuwe stappen die gezet gaan worden zijn:

 1. Reduceren gebruik plastic met:
  -gebruik maken van potten geproduceerd met minder plastic tot 30%
  -door slimme karindelingen reductie van gebruik seal tot 80%

 2. Al het plastic van gerecyclede oorsprong en ook weer recyclebaar (detecteerbaar)*
  -potten worden gemaakt van consumentenafval. 100% gerecycled plastic (PP) en weer recyclebaar.
  -trays worden gemaakt van 100% gerecycled plastic (PS) wat afkomstig is van de binnenkant van koelkasten.
  -etiketten worden gemaakt van 100% gerecycled RPP.

  *Plastic wat Hoogeveen Plants verbruikt op de kwekerij zamelen ze gescheiden in zodat dit weer gerecycled kan worden door hun leveranciers om nieuwe potten, trays of etiketten van te maken.

Seizoen mag losbarsten
Colin: "Zo blijven wij in beweging en dat spreekt mij ontzettend aan binnen dit bedrijf. We blijven groeien door het goede te doen en daar heb je de juiste mensen voor nodig. En door constant goede mensen aan ons bedrijf te binden kunnen we deze groei ook daadwerkelijk realiseren."

Het moge duidelijk zijn: het hele team bij Hoogeveen Plants is klaar voor de koudere dagen en de kwaliteit is nog weer beter dan vorig jaar. "Van ons mag het losbarsten!"

Voor meer informatie:
Hoogeveen Plants
www.hoogeveenplants.nl 

Colin Kok
[email protected]