Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe lichtgewicht siloafdekking is snel gemonteerd

Tholen - In de afgelopen maanden heeft Albers Alligator samen met Buwatec de Alligator SiloDome en BUWADome ontwikkeld en op de markt gebracht.

De SiloDome is een afdekking voor watersilo’s tot en met Ø 15,00 m. Hiermee worden silo’s volledig afgedekt. Als het wateroppervlak niet volledig afgesloten wordt, kan er toch algengroei ontwikkelen aan de randen. En bij de standaard afdekking is er altijd een randje vrij. Met deze oplossing is dat niet meer zo. Bij dit systeem valt het regenwater eraf.

Het frame wordt aan de buitenkant van de silo opgebouwd. Martin Spekle, Albers Alligator: "De montage gebeurt eenvoudig, snel en het is een betaalbare oplossing. Het frame bestaat uit een lichtgewicht aluminium frame. Omdat het aan de buitenkant wordt opgebouwd kun je er makkelijk bij. Binnen drie à vier uur is de silo wel afgedekt inclusief het doek.”


V.l.n.r.: 8x SiloDome geleverd door Tebarex in Engeland, 6x SiloDome geleverd door Codema bij Schenkeveld en bovenaanzicht frame SiloDome Ø 15,00 m 

Op de silorand
Door het aluminium frame is het geheel licht en kan probleemloos op de silorand van nieuwe en bestaande watersilo’s gemonteerd worden. De liggers van de SiloDome worden op speciale beugels gemonteerd die op de silorand worden aangebracht, het is daarbij niet nodig om de silo extra te verstevigen volgens Martin. "In het midden wordt het frame ondersteund door een aluminium paal. De afdekking wordt rondom afgespannen met elastieken. De watersilo hoeft niet extra verstevigd te worden door de lage gewichten."

Sinds de introductie van Alligator SiloDome en BUWADome zijn er dit jaar zijn er al meer dan 100 geleverd en gemonteerd in binnen- en buitenland.  

Voor meer informatie:
Albers Alligator
www.albersalligator.com

Martin Spekle
[email protected]Buwatec B.V.
www.buwatec.com  
[email protected]  

Jan Piet Kastelein
[email protected]