Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Deze bedrijven doen mee bij start Brancheopleiding Glastuinbouw

Op vrijdag 2 oktober is de Brancheopleiding Glastuinbouw officieel gestart met een online bijeenkomst waar de groep van 10 deelnemers kennis heeft gemaakt met elkaar en met het team van Inholland Academy en Kasgroeit. Het gaat om deelnemers van Westburg BV uit Helden, Royal van Zanten BV uit Rijssenhout, Van Marrewijk Tomaten uit Dinteloord, Smit Kwekerijen uit Sappermeer, Voorn Rozen uit Luttelgeest, Sweetpoint uit Made, Penning Freesia BV uit Honselersdijk en Walero BV uit Bleiswijk. 

Bedrijfsintroductie
Na een korte voorstelronde werden de deelnemers door Sjoerd Nieboer van InHolland gelijk aan de slag gezet met een leuke uitdaging. Zelf een filmpje maken van je eigen bedrijf. 

De organisatie is blij met de verdeling sierteelt en groenteteelt in de opleiding. "De diversiteit aan bedrijven geeft iedereen de gelegenheid om van elkaar te leren en vooral ook met elkaar te sparren vanuit verschillende invalshoeken", aldus Anneke Postma van Kasgroeit.

Gezamenlijk hebben de deelnemers een wordcloud gemaakt als antwoord op de vraag 'Waar denk jij aan bij agrarisch vakmanschap'. 

Waarom meedoen?
De redenen om deel te nemen aan de brancheopleiding zijn zeer uiteenlopend, van persoonlijke ontwikkeling als teamleider en meegroeien met het bedrijf tot een nieuwe functie binnen de organisatie met de wens om te vernieuwen en te innoveren. Zo gaven deelnemers aan niet stil te willen staan in hun ontwikkeling of te willen innoveren en vernieuwen als teamleider en door de opleiding hiervoor een netwerk op te bouwen.

Of op termijn het bedrijf van hun vader over te willen nemen. "Ik werk sinds drie maanden weer bij het bedrijf van mijn vader. Ik ben twee jaar uit de sector geweest. Ik heb bij een ledlampenbedrijf gewerkt maar het lijkt me toch leuker om op ten duur het bedrijf van mijn vader over te nemen. Daarvoor heb ik wel meer kennis nodig en moet ik mijn achterstand op de sector weer wat bijwerken. In twee jaar verandert er veel." 

Maar een van de deelnemers is ook nieuw in de glastuinbouwsector en wil graag een bredere basis ontwikkelen.

Ook bedrijf heeft voordeel van deelname
De organisatie is blij met de eerste groep deelnemers. "We zijn ontzettend blij dat deze bedrijven hun medewerkers de gelegenheid bieden om deze tweejarige opleiding te volgen. Maar het bedrijf heeft er ook voordeel bij want in de brancheopleiding snijdt het mes aan twee kanten. De deelnemers gaan aan de slag met de vraagstukken die spelen in hun eigen bedrijf", besluit Anneke.

De brancheopleiding is een initiatief van Kasgroeit in samenwerking met InHolland Academy.

Voor meer informatie:
Kasgroeit
www.kasgroeit.nl 
[email protected]  

Anneke Postma
088 - 329 20 70

Publicatiedatum: