Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
kijkje in de bloeiproef Dekker Chrysanten

Kleurrijk assortiment te bewonderen in Chrysanthemum Valley

Traditioneel rond deze tijd van het jaar organiseert Dekker Chrysanten op het bedrijf in Hensbroek een uitgebreide bloeiproef. Meer kleurtjes bijeen in één kas vind je eigenlijk nergens; het assortiment chrysanten is enorm, in santini’s is men zelfs marktleider en zet je alles bij elkaar, dan waan je je in een fantastische snoepwinkel.


Lisanne en Warja temidden van de bloemen

Diversiteit is dan ook een van dé grote thema’s in chrysanten, zo vertellen Lisanne Borst en Warja Abrosimova, bij de veredelaar verantwoordelijk voor de marketing. Elk jaar wordt die groter; kwekers willen zich kunnen onderscheiden met nieuwe kleuren en vormen, en vooral gebied van dat laatste gebeurt er een hoop. Denk aan de pompon, aan spider-achtige variëteiten, aan de Madiba, aan soortjes die meer op anjers lijken etc.

Die focus op verbreding betaalt zich uit. Dit jaar zijn niet minder dan zes Dekker-variëteiten genomineerd voor de Glazen Tulp award: de pluizers Gustav en Capriool (genomineerd door Decorum), de troschrysanten Big Boss en Bog Chief (voorgedragen door Zentoo) en tot slot twee varieteiten uit de Madiba serie Kerio White en de pompon Yellow Apura (voorgedragen door Dekker zelf). Een overzicht van rassen vindt u hier.

Hoewel men op meerdere momenten in het jaar open huis heeft, en ook proeven in Colombia en Zuid-Afrika organiseert, is de editie van nu extra bijzonder. De internationale beurzen en in het bijzonder de FlowerTrials worden als een groot gemis beschouwd, te meer omdat juist daar de internationale klant wordt aangesproken. Klantbinding is altijd van belang, maar nu misschien wel meer dan ooit. De corona gaat ook Dekker niet voorbij, in het voorjaar is een gat geslagen en m.b.t. verschillende buitenlandse klanten zijn grote zorgen. Dramatisch als de situatie ook hier was, is de Nederlandse teler er grosso modo aardig bovenop gekomen; in veel andere landen, met serieuzere en langere lockdowns én een minder filantropische overheid, zijn de klappen zwaarder. Gevolg is dat kwekers, heel simpel, niet altijd meer kunnen betalen.

Maar corona of niet, de Nederlandse telers kennen de weg naar Hensbroek. Op een paar afmeldingen na zijn de afgelopen dagen  ruim 100 kwekers en exporteurs verwelkomd. Heeft u de trials gemist? De open dagen zijn officieel voorbij en ook gaat bezoek op afspraak, maar de proef staat er prachtig bij - geef een seintje en u bent ongetwijfeld welkom alsnog een kijkje te komen nemen.

Voor meer informatie: 
Dekker Chrysanten
www.dekkerchrysanten.com