Martin Vermeer, Oppotbedrijf.nl:

"Kwaliteit geleverd binnen de deadlines"

Tholen - "Als ik tien jaar terug kijk, is de automatisering en robotisering enorm toegenomen. Ook Oppotbedrijf.nl innoveert met de markt mee. Het oppotten kan met of zonder pootrobot, bark afstrooien, trays vullen, paspoort printen en etiketteren."

Aan het woord is Martin Vermeer van Oppotbedrijf.nl. Sinds jaar en dag komt hij bij kwekers door het hele land om te assisteren in de productie. De werkzaamheden komen uit verschillende sectoren, namelijk kamerplanten, perkgoed, boomkwekerijen en fruitteelt. 

Pootrobot
Wanneer er met de pootrobot wordt opgepot, is er sprake van uniformiteit. "Het stekmateriaal wordt tot op de millimeter even diep gepoot. Het is hiervoor wel van belang dat het uitgangsmateriaal tussen de 90 en 100% hetzelfde is."

Bark afstrooien en trays vullen
Bij het bark afstrooien kunnen er diverse toplagen afgestrooid worden in een dikte naar keuze. "Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een boorborstel waarmee een mooie stempel c.q. boorgat wordt gemaakt. Dit is toepasbaar op alle oppotmachines en op de pootrobot."

Voor de boomkwekerijen en de fruitteelt kunnen er allerlei trays gevuld worden. Ook kan de tray met een gatenponsmachine machinaal voorzien worden van een plug waar de stek in gepoot kan worden.

Heldere rapportages
De aller drukste periode van het jaar is van februari tot en met augustus voor Martin en zijn team. "Dit jaar was het begin maart spannend in verband met Covid-19 maar gelukkig trok de markt snel aan en konden wij op volle kracht verder. Uiteindelijk is deze periode voorspoedig verlopen."

Martin is trots op zijn werknemers met wie hij samen kwaliteit heeft afgeleverd binnen de deadlines. Sinds 2018 werkt Oppotbedrijf.nl met het planningssysteem van Dyflexis. Door middel van een app worden de medewerkers geïnformeerd over de planning. "De foutloze urenregistratie genereert heldere rapportages."

Eigen productiehal
Oppotbedrijf.nl is gevestigd in Maasdijk en heeft daar ook een eigen productiehal vanwaar het oppotwerk verricht kan worden. Hierbij kunnen ook de grondstoffen worden ingekocht. "De kweker wordt zo in zijn geheel ontzorgd en het product wordt compleet op locatie afgeleverd", besluit Martin.

Voor meer informatie:
Oppotbedrijf.nl
De Vierde Hoeve 5
2676CP Maasdijk
M: 06-53647897
E: info@oppotbedrijf.nl 
www.oppotbedrijf.nl


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven