13 oktober 1e digitale kantinebijeenkomst HNT in serie van 3

Kas als Energiebron organiseert in oktober en november drie digitale kantinebijeenkomsten over Het Nieuwe Telen. Deze online sessies vervangen de fysieke kantinebijeenkomsten die normaal worden georganiseerd. Elke sessie komen andere onderwerpen aan bod. De docenten van de cursussen Het Nieuwe Telen bespreken de teelt-technische uitdagingen in de praktijk, op basis van de basisprincipes van HNT.

Een van de thema's die wordt besproken is: vochtbeheersing in de herfst/winter. Vochtbeheersing in de herfst en winter periode is lang niet altijd eenvoudig en gaat vaak ook gepaard met aantasting van het gewas door onder ander Botrytis, klimaatverschillen in de kas en hoge energiekosten. Door toepassing van de principes van Het Nieuwe Telen wordt het mogelijk om een actief en uniform kasklimaat te realiseren, met als neveneffect een energiebesparing door intensief schermen.

Op dinsdag 13 oktober van 15.30 tot 16.30 uur vindt de bijeenkomst plaats. Spreker is Jan Voogt (docent cursus HNT), gespreksleider is Robert Solleveld (Glastuinbouw Nederland).

Klik hier om je rechtstreeks aan te melden. Dat kan tot dinsdag 13 oktober 2020, 10.00 uur.

Gezonde planten kweken, wie wil dat niet?
Het tweede thema gaat over weerbaarheid. Omwille van bedrijfszeker en prettig werken, de eisen van de markt en de beperkingen op chemische gewasbescherming is het voor elke teler van belang om het teeltsysteem zo in te richten dat het ‘Weerbaar’ is.

Weerbare planten zijn vanuit de teeltfactoren sterker, minder vatbaar voor ziekten, plagen of klimaat gerelateerde stress, en hebben een langere houdbaarheid. In de digitale kantinebijeenkomst wordt gesproken over wat weerbaar telen is en worden de teeltfactoren klimaat, bodem, plantmateriaal, bemesting, water en biodiversiteit onder de loep genomen.

Op dinsdag 10 november van 15.30 tot 16.30 uur vindt de bijeenkomst plaats. Spreker is Wilma Windhorst (docent cursus HNT). Gespreksleider is Robert Solleveld (Glastuinbouw Nederland).

Klik hier om je rechtstreeks aan te melden. Dat kan tot dinsdag 10 november 2020, 10.00 uur.

Versnelling van de leercurve
In het laatste webinar besteedt Peter Geelen (docent cursus HNT) aandacht aan hoe de tuinder in zijn kracht kan worden gezet. Het doel hiervan is om stappen te zetten naar een meer rendabele teelt die ook nog toekomstbestendig is. Via een korte verkenning van enkele principes van Plant Empowerment wordt een tipje van de sluier opgelicht.

Op dinsdag 17 november van 15.30 tot 16.30 uur vindt de bijeenkomst plaats. Gespreksleider is Robert Solleveld (Glastuinbouw Nederland).

Klik hier om je rechtstreeks aan te melden. Dat kan tot dinsdag 17 november 2020, 10.00 uur.

Hoe gaat het in z'n werk?
Voor het volgen van een digitale kantinebijeenkomst is alleen een goede internetverbinding en een telefoon/computer/tablet met geluid nodig. De dag van de bijeenkomst (begin van de middag) ontvangen deelnemers per e-mail nadere instructie en een link waarmee de bijeenkomst te volgen is. Tien minuten voordat de bijeenkomst start, moet de inlogprocedure zijn uitgevoerd.

Bron: Kas als Energiebron


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven