Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
FleuroSelect

Video: Rudbeckia assortiment schittert in Hyde Hall

In het kader van de '2020, Jaar van de Rudbeckia' marketingcampagne heeft Fleuroselect samen met Peter Seabrook, media-persoon en sierteeltredacteur bij krant The Sun, een proef van meer dan 80 Rudbeckia variëteiten opgezet in Hyde Hall, een van de gerenommeerde tuinen van de Royal Horticultural Society in Engeland.

De proef toont 45 variëteiten uit zaad en 35 uit stek; het uitgangsmateriaal hiervoor werd integraal aangeleverd door Fleuroselect leden.

In deze prachtige video verwelkomt Rob Brett, Curator van Hyde Hall, de kijkers in de tuin. Simon Crawford, commercieel directeur bij Burpee Europe en voorzitter van de Fleuroselect Home Garden groep, licht toe welke zaadvariëteiten het bijzonder goed gedaan hebben. Daarbij vermeldt hij de nieuwe Gold Medal winnaar Amarillo Gold en Rudbeckia Viviani. Hij prijst eveneens enkele oudere variëteiten zoals Toto Gold en Autumn Colours. Peter Seabrook vertelt in hoeverre de veredeling van Rudbeckia zich ontwikkeld heeft in de variëteiten uit stek en toont daarbij de pracht van de SmileyZ and Sunbeckia assortimenten.

Naast het inspireren van de talrijke bezoekers werd deze proef eveneens beoordeeld door een select expertenpanel dat een RHS Award of Garden Merit zal toekennen aan de allerbeste soorten. De bezoekers van de tuin mochten hun favoriet aanduiden tijdens de 'People's Choice' verkiezing. De resultaten worden in het najaar bekend gemaakt.

Bovenop de locatie in Hyde Hall zijn er vergelijkbare proeven aangeplant in RHS Harlow Carr, Egapark Erfurt en Bloemeneiland Mainau in Duitsland, Jardin des Plantes in Parijs, Frankrijk en TEGEASC onderzoekscentrum in Dublin, Ierland.


Voor meer informatie:
Fleuroselect
T: 0031 71 364 91 01
E: [email protected]
www.fleuroselect.com  

Publicatiedatum: