Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samenwerking ADN/VBW naar de volgende fase

Op naar één branchevereniging voor groenten- en bloemenwinkels?

Sinds januari 2019 werken ADN en VBW (Vereniging Bloemist Winkeliers) al intensief samen. Vanaf 2020 komt deze samenwerking in een volgende fase terecht. Beide brancheverenigingen blijven gewoon bestaan maar fuseren achter de schermen tot één werkorganisatie, hierdoor komt meer expertise beschikbaar op de verschillende thema’s, aldus ADN. 

Unaniem positief besluit in Ledenraad
Tijdens de Ledenraadsvergadering van 22 september is gesproken over de volgende fase van de samenwerking. Dit houdt in dat de samenwerking een formeel karakter en vorm krijgt, waardoor we de dienstverlening en werkzaamheden, vanaf januari 2021, vanuit één gezamenlijke werkorganisatie gaan invullen.

In principe werd hier al invulling aan gegeven en is er al een herverdeling gemaakt van de taken en werkzaamheden van de verschillende medewerkers. ADN heeft er dus een aantal nieuwe collega’s bijgekregen die ieder werkzaamheden gaan uitvoeren voor de beide ‘labels’ ADN en VBW. Grote voordeel is dat er daarmee veel meer expertise beschikbaar komt op de verschillende thema’s.

ADN blijft bestaan
De vereniging ADN blijft gewoon bestaan met een eigen bestuur, een eigen Ledenraad en een eigen jaarplan, daar verandert dus niets aan. De Ledenraad van ADN is unaniem akkoord gegaan met het voorstel om één werkorganisatie te formeren. De komende maanden zal daar, achter de schermen, verder invulling aan worden gegeven, waardoor we vanaf 1 januari 2021 formeel van start gaan. Leden van ADN blijven gewoon lid, de vereniging blijft onveranderd, alleen achter de schermen wordt het anders en beter georganiseerd.

ADN is trots
"Deze samenwerking heeft al vele positieve effecten laten zien. In de lobby heeft ADN prima (corona)resultaten geboekt. Daarnaast hebben we onze dienstverlening sterk uit kunnen breiden. De communicatie is sterk verbeterd en het project STAP is in volle gang gezet. Met deze samenwerking heeft ADN er veel collega’s bijgekregen en kunnen we op veel terreinen maatwerk bieden", aldus ADN. "Het besluit tot samenwerking met VBW was eind 2018 een moedig besluit van bestuur en Ledenraad. De afgelopen anderhalf jaar heeft uitgewezen dat dit moedige besluit is beloond met een sterker ADN in de volle breedte. Voor de toekomst kan dit, binnen de nieuwe constructie, alleen nog maar verder uitgroeien. De komende tijd zullen de nieuwe collega’s, die zich (ook) binnen de AGF-branche inzetten voor de leden van ADN, worden voorgesteld."

AGF Detailhandel Nederland (ADN)
Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T: 0318 - 440 222 (keuze 4)
E: [email protected]
W: www.agfdetailhandel.nl 

 

Publicatiedatum: