Dutch Flower Group en Ecochain maken milieu-footprint inzichtelijk

Vanuit grootschalige retailers is er steeds meer vraag naar inzicht in milieu-footprints en overige duurzaamheidsinformatie van bloemen en planten. Dutch Flower Group (DFG) heeft reductiedoelstellingen voor CO2, water en afval als speerpunten in haar duurzaamheidsambities opgenomen, met ‘meetbaarheid’ als focus. DFG en specialist Ecochain zetten nu de eerste stappen om de CO2-emissies van de processen binnen alle DFG handelsbedrijven inzichtelijk te krijgen, om vervolgens ketenpartners hierbij te betrekken om emissies van de gehele sierteeltketen in kaart te brengen.

V.l.n.r.: Pieter Leendertse (Ecochain), Raimon Loman (CSR manager Dutch Flower Group) en Henriëtte van Riet (Ecochain)

Om meetgegevens te beheren en zichtbaar te maken, stelt DFG vanaf heden het Environmental Intelligence Platform van Ecochain beschikbaar voor haar handelsbedrijven en kwekers. “DFG krijgt via Ecochains platform een geactualiseerd dashboard van de emissies binnen onze keten, zonder dat daarvoor vertrouwelijke data gedeeld hoeft te worden. De meetinzichten verschaffen daarmee een eerste stap richting het beoogde doel: het verminderen van onze totale uitstoot,” aldus Raimon Loman, CSR (Corporate Social Responsibility manager bij Dutch Flower Group.

Voor meer informatie:
www.dfg.nl

https://ecochain.com/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.