Flowergram Sunflower edition

bloomon verlengt zonnebloemseizoen in samenwerking met Van Gogh Museum

Zonnebloemen (1889), een van de meest iconische en geliefde schilderijen van Vincent van Gogh, vormt de inspiratie voor een originele samenstelling tussen bloemenbezorgdienst bloomon en het Van Gogh Museum. Hierin worden zowel gedroogde zonnebloemen, als het inspirerende verhaal achter het meesterwerk van Van Gogh, letterlijk en figuurlijk op een voetstuk geplaatst.

Vincent van Gogh en zonnebloemen
Vincent van Gogh schilderde, net als veel van zijn tijdgenoten, graag bloemen. Hij gaf als een van de weinigen de zonnebloem de hoofdrol in verschillende bloemstillevens. Vergeleken met de traditionele donkere bloemstukken waren zijn Zonnebloemen een explosie van kleur. Het is bijzonder dat Vincent naast bloeiende bloemen ook verwelkte bloemen afbeeldde, waarin hij de schoonheid zag die hij ook in verweerde gezichten vond. Voor Vincent hadden zonnebloemen een speciale betekenis: volgens hem staan ze symbool voor inspiratie, vriendschap en dankbaarheid.

Flowergram
De Flowergram Sunflower edition is een pakketje gedroogde bloemen welke door de brievenbus past. In het doosje zitten in totaal twaalf stelen, waaronder tarwegras, korenbloemen, de zaaddoosjes van juffertjes en natuurlijk zonnebloemen. Een bijgevoegde houden bloemhouder waarin een negental droogbloemen gestoken kunnen worden. Het idee is zelf creatief aan de slag te gaan met het maken van verschillende composities.

In bovenstaande video vertelt Lucinda van der Ploeg, bloemstylist bij bloomon, hoe het design van de Flowergram Sunflower edition tot stand is gekomen.

De Flowergram Sunflower edition van bloomon x Van Gogh Museum is vanaf 22 september in beperkte oplage verkrijgbaar via www.bloomon.nl/vangoghmuseum en www.vangoghmuseumshop.com. Vanaf 9 oktober is hij ook verkrijgbaar in de museumwinkel van het Van Gogh Museum in Amsterdam. Prijs: € 19,95. Persoonlijk kaartje bij online bestelling (optioneel): € 1,95.

Voor deze Flowergram zijn de 'Sunrich - Van Gogh's Favorite' zonnebloemen gebruikt van Takii, partner van het Van Gogh Museum.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven