Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Literatuurstudie KWR: uitdagingen bij analyseren virussen

In de afgelopen jaren heeft onderzoek op het gebied van microbiologie de enorme diversiteit en complexiteit van microbiële gemeenschappen in verschillende ecosystemen aangetoond.

De huidige methoden voor monitoring van de microbiële waterkwaliteit, voornamelijk gebaseerd op fecale indicatorbacteriën, geven soms onvoldoende informatie over gezondheidseffecten van virussen voor planten, dieren en mensen. Wetenschappers staan nu voor veel technologische en methodologische uitdagingen bij het analyseren van deze virussen.

Begrip virussen in watersystemen
De vooruitgang in analytische en omics-technieken heeft het begrip van de verschillende virussen in watersystemen verbeterd. In een tussenrapportage, als onderdeel van het project ‘Waterkwaliteit sneller in beeld’, geven onderzoekers van KWR Water Research Institute aan wat virussen zijn en doen (classificatie en ecologie). In het rapport wordt verder gekeken naar mogelijk geschikte methodes voor het volgen van de waterkwaliteit met de nadruk op moleculaire technieken en verschillende biosensoren die bekend zijn uit de literatuur.

Klik hier voor de tussenrapportage.

bron: Glastuinbouw Waterproof

Publicatiedatum: