Virtuele handelsmissie tuinbouw Mexico met minister Schouten

Bent u actief in de tuinbouw en wilt u zakendoen in Mexico? Neem dan van 3 tot en met 5 november deel aan de virtuele handelsmissie met een focus op de Mexicaanse tuinbouwsector.

Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is aanwezig bij deze virtuele missie. Jaap Bond, boegbeeld van de topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, is virtueel zakelijk missieleider.

Voor wie
Binnen de tuinbouwsector richt de missie zich met name op:

  • Bedekte tuinbouw (voor groenten, zachtfruit en sierteelt)
  • Handel in tropisch fruit (zoals avocado, limoen en mango)

Lees hier meer over de kansen in deze sector.

De focus van deze missie ligt op 'technificering' en verduurzaming van de productie. Hier kunnen Nederlandse technologie, kennis en innovatie uitkomst bieden. In dit kader is er speciale aandacht voor agrologistiek, circulariteit en water.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland nodigt met nadruk (het staat er echt, red.) vrouwelijke ondernemers uit om deel te nemen aan deze missie.

Marktkansen Mexico
Mexico is een van de grootste afzetmarkten – en daarom een prioriteitsmarkt – voor Nederlandse bedrijven. Het land is de 15e economie ter wereld en het grootste handelsland van Latijns-Amerika. Door het recent vernieuwde Noord-Amerikaanse handelsverdrag, biedt Mexico ook toegang tot de VS en Canada. Daarnaast zijn de productiekosten in Mexico bijna een kwart lager dan in de VS.

Klik hier voor meer informatie, het programma en aanmelden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven