Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

The Green Community organiseert eerste YMPA-plantenmarkt in Gent

Volgend weekend komt The Green Community als netwerk voor het eerst naar buiten met de ympa markt, van 18 t/m 20 september in Cultureel Centrum Meulestede, Meulestedekaai 30 te 9000 Gent.

The Green Community streeft naar een betere wereld door producten te creëren die de mensen dichter bij de natuur brengen. En dat doet ze voor het eerst door ympa (Zweeds voor enten) te lanceren als assortiment van lokaal geteelde planten die op een ethische en duurzame manier gekweekt zijn. Dit allemaal  volgens het charter van The Green Community dat na diverse jaren van research en voorbereiding werd opgemaakt.

Het Gentse publiek kan op deze driedaagse kleinschalige en duurzame plantenmarkt alvast voor het eerst lijfelijk en coronaproof kennis maken met deze ympa planten maar ook met de verhalen erachter en de inspanningen en stappen om tot 100% duurzaamheid te komen. Daarnaast is er o.a. ook duurzaam keramiek, potgrond en biologische meststoffen te koop.

Midden maart, in volle lockdown en tijdens de verplichte sluiting van alle tuincentra en bloemenwinkels, organiseerde The Green Community al een eerste wapenfeit met een online plantenverkoop die de bedreigde sierteeltsector moest ondersteunen. Iedereen kon toen online duurzame en kwalitatief geteelde planten en bloemen bestellen alsook potgrond, kruiden en groenten.

The Green Community is een coöperatief netwerk van kwekers, veredelaars en aanverwante toeleveranciers, en een initiatief van Luc De Bruyne, Bob Douliez en Patrick Vanbelleghem. Maar het is dus ook een filosofie, met als kernwoorden: lokaal, duurzaam en transparant. “We willen lokale kwekers steunen die telen volgens een duurzaam procedé en met oog voor milieuvriendelijke verpakking en distributie. Bloemen en planten moeten ook opnieuw naar waarde worden geschat, en niet aan  dumpingprijzen worden verkocht. The Green Community staat dan ook voor een ecosysteem met een waardeketen waarin de hoogste kwalitatieve en duurzame waarden worden volgehouden in productiemethode (chemical free), verpakking (plastic free), distributie tot levering bij de eindconsument”, aldus Luc De Bruyne. 

De participerende kwekers zijn: Terrasplant uit Lochristi, De Mol-Verlee uit Lochristi, Deroose Plants uit Evergem,  Opplant uit Opwijk, Decadt-Verhelst uit Staden, Verhelle uit Pittem, Willaert uit Roeselare, Dataflor uit Zonnebeke, Belgicactus uit Westerlo, Fioriplants uit Lokeren, Plant-Consol uit Oudenaarde, Janaplants uit Zaffelare, Natural Grown uit Deerlijk, Plantcare uit Egem-Pittem, Vandewalle-Lambert uit Deinze, Theo De Boer uit Nederland, Stolk Flora uit Nederland, Keramische Industrie Limburg uit Nederland, Forever Plants uit Nederland, Floramedia uit Nederland, Floricultura uit Nederland, Queen uit Denemarken.   

Praktisch: ympa markt, van 18 t/m 20 september in Cultureel Centrum Meulestede, Meulestedekaai 30 te 9000 Gent. Vrijdag 10-18u; Zaterdag 9-18u; Zondag 10-13u. Cashless betaalwijze.  Info: www.thegreencommunity.be.

Publicatiedatum: