Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erwin Hofman (Montera Techniek):

"De koppeling met LetsGrow is dé ‘slimmigheid’ van Rainlevelr"

Onlangs sloot komkommerteler Q-cumber uit Oostland aan op Rainlevelr. Montera Techniek rondde de aansluiting af. "Vooraf kregen we duidelijke installatievoorschriften. Natuurlijk heb je altijd vragen, maar die werden snel beantwoord. Die aansturing was fijn voor ons, maar ook voor Q-cumber die zonder problemen de regeling op zijn klimaatcomputer kon bedienen", vertelt Erwin Hofman van Montera.


Op basis van de verwachte neerslag wordt er berekend hoeveel er vrijgemaakt mag worden bij de deelname aan Rainlevelr.

Het vernuft van Rainlevelr vindt Erwin de koppeling met LetsGrow. "Daardoor kan Delfland zien hoeveel ruimte beschikbaar is in de bassins en in combinatie met de neerslagverwachting berekenen hoeveel ruimte vrijgemaakt mag worden bij de deelnemers van Rainlevelr."

"Doordat de teler zelf beslist of hij de klep openzet, is de drempel om deel te nemen laag. Je wilt immers in droge tijden geen tekort aan gietwater hebben. Een collectief bassin waar tuinders in droge tijden weer gebruik van kunnen maken, is er niet, misschien iets om over na te denken."

Bron: Rainlevelr nieuwsbrief

Publicatiedatum: