Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leon Hoogervorst, bij Inter Fresh Concepts

"Met icepacks is temperatuur gedurende de hele reis gegarandeerd"

Tholen – Het verzenden van bloemen is altijd al een uitdaging geweest. Koelcapaciteiten zijn niet altijd binnen bereik en het controleren van de luchtvochtigheid is ook lastig. Gevolg hiervan kan zijn dat de levensduur van de bloemen wordt verkort of men last krijgt van botritis. Door gebruik te maken van Ice Pack XL en Flower-dry heb je hier geen last van. Op deze manier zijn de temperaturen en luchtvochtigheid voor een bepaald product beter af te stemmen.

Inter Fresh Concepts uit Noordwijkerhout is specialist in het aanbieden van dergelijke oplossingen. “Ons bedrijf heeft zijn oorsprong in het verhandelen en verzenden van bloemen over de hele wereld,” vertelt Leon Hoogervorst, directeur bij Inter Fresh Concepts. “Wij kunnen de klant dan ook voorzien van een snelle, praktijkgerichte oplossingen of adviezen.”

Oplossing voor buiten de koelcel
De icepacks van Inter Fresh Concepts worden vooral gebruikt om de kwaliteit te waarborgen van bloemen bij wisselende temperaturen. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren bij het crossdocken waarbij de producten moeten wachten op de volgende vrachtwagen of op de terminal van de luchthaven voordat de lading in de buik van het vliegtuig verdwijnt. “Met de icepacks kan je de temperatuur blijvend garanderen tijdens de gehele reis. Voor onze icepacks maken we ook gebruik van verdikt ijs waardoor we meer dan 24 uur kunnen koelen, dat is een verdubbeling dan wat je normaal kunt koelen met reguliere koelelementen. Daarnaast is Ice Pack XL flexibel koelelement dat geen condens afgeeft  in tegenstelling tot gelpacks. Bij luchttransport maken we ook veel gebruik van isolerende pallethoezen die de goederen beschermen tegen temperatuurwisselingen.”

Luchtvochtigheid
Naast bescherming tegen temperatuurwisselingen heeft Inter Fresh Concepts ook oplossingen om de relatieve luchtvochtigheid te reduceren. “Onze Flower-dry vellen zijn absorbers om botritis tegen te gaan. Met Flower-dry kan de relatieve luchtvochtigheid gereduceerd worden onder de 80%”, aldus Leon.

Online verkoop
De laatste maanden zag het bedrijf een stijgende vraag naar dergelijke koelelementen vanuit de kant van de retail. “Het coronavirus heeft gezorgd voor een groei in het aantal online bestellingen bij supermarkten. De bezorgservice van de grote retailers leveren deze bestellingen af tot aan de deur en dat gebeurt vaak in lichte bestelwagens die niet geconditioneerd zijn. Met de koelelementen zijn deze producten echter lang genoeg koel te houden en het voordeel is dat men ze kan hergebruiken. De afgelopen week met de hittegolf zagen we zelfs een piek in de vraag. Veel handelaren willen dan meer zekerheid met een koelelement. Voor zowel de kwaliteit als voor de controles van de NVWA.”

Nieuwe ontwikkelingen
Duurzaamheid is ook een thema waar Inter Fresh Concepts zich op stort. “We zijn nu vooral bezig met het ontwikkelen van klimaat neutrale verpakkingsoplossingen. Sinds kort hebben we naast de Ice Pack Eco ook de EcoCoolBox. Dit is een isolatiedoos met gelijke isolatie-eigenschappen aan dat van EPS, maar dan van 100% karton.”

 

Voor meer informatie
Leon Hoogervorst
Inter Fresh Concepts
Troelstralaan 5
2211 AP Noordwijkerhout
T: +31 (0)252340687
[email protected]
www.interfreshconcepts.nl 

Publicatiedatum: