Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Automatische krattenuitvouwmachine voor Tielen Groenten

Een kleine maand na het schriftelijk akkoord met groenteteler Tielen Groenten over de ontwikkeling en realisatie van een automatische kratten uitvouwmachine, plaatste Reintjes Systems afgelopen maandag (31 augustus) de automatische kratten uitvouwmachine.Reintjes Systems is een startup onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling en productie van assemblage-, bewerkings-, en verwerkingsmachines met een mechatronisch karakter. In 2019 kwam eigenaar Joost Reintjes op het idee om een automatische krattenuitvouwmachine te ontwikkelen.

Automatische kratten uitvouwmachine
De automatische krattenuitvouwmachine zou dé arbeids- en tijdsvriendelijke oplossing moeten worden voor het openvouwen van uiteenlopende soorten klapkratten. Dit met als doel dat producten als groenten, fruit, bloemen en zaden, maar ook non-food producten met een hoger tempo verwerkt kunnen worden, zodat deze verser en sneller op de markt verschijnen.

Maatwerk machine voor Tielen Groenten
Nog voordat de automatische kratten uitvouwmachine officieel op de markt was geïntroduceerd, bereikte Reintjes Systems in augustus jongstleden met groenteteler Tielen Groenten een schriftelijk akkoord over de ontwikkeling en realisatie van een maatwerk automatische krattenuitvouwmachine. De machine bestaat uit een ontstapelaar, automatisch kratten uitvouwsysteem, automatisch(e) stapelaar, invoersysteem, uitvoersysteem en depalletiseermodule.

Installatie en optimalisatie op locatie
Op maandag 31 augustus, een kleine maand na het akkoord tussen beide partijen, installeerde Reintjes Systems haar eerste krattenuitvouwmachine succesvol bij Tielen Groenten. De machine wordt nu op locatie verder geïntegreerd in het productieproces van Tielen Groenten, zodat het bedrijf zijn groenten sneller en beter kan verwerken.

Voor meer informatie:
Joost Reintjes
Reintjes Systems
Mob: +31 (0) 6 43083525
Veulenseweg 4C
5809 EL Leunen
[email protected] 
www.reintjessystems.nl

Publicatiedatum: