Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cultuurgroep Vaste Planten bijeen op infosessie Floriade

Na een wat weifelende aanloop wat betreft het aantal deelnemers zijn er uiteindelijk ca. 20 geïnteresseerden op de bijeenkomst van de Cultuurgroep Vaste Planten en Perennials afgekomen. Directeur Pieter Cloo en ontwerper Niek Roozen gaven een inleidende presentatie over de doelstellingen van de Floriade, met name op het gebied van groen en vaste planten. Jaap Smit en Peter Heutinck gingen vervolgens in op de verdere planning van de levering van de beplanting.Er zijn drie plantmomenten: komend najaar, voorjaar 2021 en najaar 2021. Binnenkort zullen de beplantingslijsten worden rondgestuurd naar de diverse kwekers. Sponsoring van beplanting binnen het ontwerp is altijd welkom en binnen het beplantingsplan kan, in overleg, mogelijk extra ruimte worden gemaakt. De groep verplaatste zich vervolgens naar buiten, waar de eerste borders zijn aangeplant (zie foto).

Vanuit de omgeving Almere en omstreken is er reeds veel belangstelling voor de Floriade. Ook is er een mini-tentoonstelling (Floriade Preview) geopend die behoorlijk wat bekijks trekt.

bron: LTO Nederland

Publicatiedatum: