Tholen - Storm Francis is nog niet helemaal uitgeraasd, maar de grootste stormpiek van eind van deze nacht is achter de rug. Hevige rukwinden deden bomen omwaaien en ook het verkeer had er last van, maar bij kasreparatiebedrijven valt het aantal paniekbelletjes deze ochtend goed mee. "We hadden rekening gehouden met meer schades. Het is tot nu toe bij tientallen ruiten gebleven." 

Dat laat Claudia van der Ende van Kasreparatie.nl weten tegen 11.00 uur vanochtend, gevolgd door: "De storm is nog niet voorbij." Die laatste waarschuwing geeft men ook bij TST uit Monster mee. De telefoon is deze ochtend al wel regelmatig gegaan, maar de schades, 'die vallen mee'.

Hitte-schades
De afgelopen twee weken zorgde de extreme hitte voor meer schademeldingen bij Kasreparatie.nl uit 's-Gravenzande. "Telers moesten veel meer luchten en dus sneuvelden luchtmotoren en tandbanen in verhouding vaker dan normaal."

Snelle actie, geen vervolgschades
Bij John Torenstra en zijn bedrijf Horticulture Services waren enkele schadeploegen al op locatie op glasschades te repareren. "We hadden er rekening mee gehouden en zijn direct na de telefoontjes van enkele telers in o.a. Westland en Rilland op pad gegaan. Het gaat hier om enkele ruiten, waarbij het wel belangrijk is de schade snel te herstellen, zeker nu de wind nog steeds niet helemaal is gaan liggen. Vervolgschades liggen dan namelijk altijd op de loer."

Lekkages
De hevige regen van de afgelopen tijd leverde bij Naaldwijkse bedrijf ook schademeldingen op. Niet goed werkende condensafvoeren en overlopende goten, omdat die niet goed leeggezogen waren, gaven problemen. 

Buitenland
Ook internationaal is John met zijn team actief. Telefoontjes met een collega in de Britse regio Essex en een teler en collega in de regio's Bordeaux en in Zuid-Frankrijk leverden ook vanuit dat buitenland weinig schadeverhalen op. "Het reguliere werk komt daardoor ook niet in gevaar. Wij zijn lekker bezig."

Foto: archiefbeeld. Hebben wij schades gemist? Melden kan op: info@groentennieuws.nl 

Sommige 'kassen' woeien bijna weg.Voor meer informatie:
Horticulture Services BV
info@johntorenstrajr.nl
www.johntorenstrajr.nl 


TST B.V.
info@t-s-t.nl
www.totaalservicetuinbouw.nl


Kasreparatie.nl
info@kasreparatie.nl
www.kasreparatie.nl