Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

JEM-id maakt TU Delft studenten enthousiast voor de tuinbouwsector

Voor een periode van 2,5 maand werd er bij JEM-id intensief aan een nieuw project gewerkt door een viertal tweedejaars informatica studenten van de TU Delft. Het doel van JEM-id om technische studenten enthousiast te maken voor de sector, is met de uitvoering van dit project dan ook zeker geslaagd. De studenten hebben de resultaten digitaal gepresenteerd aan de docenten en JEM-id, en hebben daar een ware indruk achtergelaten.

Technische uitdaging
Het project bestond uit verschillende technische uitdagingen voor het teeltproces in de AGF-sector. Ook zijn de studenten nauw betrokken geweest bij de invulling van het project. Zo kregen zij de vrijheid om verschillende functionaliteiten toe te voegen en is een tweetal studenten deze zomer verder aan het werken aan het project. JEM-id laat weten erg onder de indruk te zijn van het opgeleverde project. “Bij JEM-id zijn we al enige tijd bezig met de ontwikkelingen voor een nieuwe oplossing in de AGF-sector. De studenten hebben met de afronding van het schoolproject laten zien dat zij genoeg kennis en skills hebben om in de zomer verder te werken aan het project,” vertelt Rob Post, software ontwikkelaar bij JEM-id en begeleider van de studenten.

Enthousiasme voor de tuinbouwsector
Cas Wever, één van de TU-studenten, vertelt dat zijn gedachten over de sector compleet zijn veranderd: “Voordat ik aan dit project begon, had ik geen idee van de sector en wat het allemaal teweegbrengt. Nu zie ik in dat juist in deze sector kansen liggen om écht verschil te maken, zeker op het gebied van IT en automatisering.”
Via deze wijze wil JEM-id technische studenten, zoals informatica en andere ICT-gerelateerde studies, enthousiast maken voor de tuinbouwsector. “Vanuit deze beweegreden is JEM-id in 1996 ontstaan; automatisering met een hart voor de sector. Bij alles wat we doen, moeten we onszelf steeds de vraag stellen: Hoe draagt dit bij aan het succes van de sector?” vertelt Jefry van den Hoeven, mede-oprichter van JEM-id en afgestudeerd in informatica.

Traineeships voor informatica studenten
Door klanten van JEM-id, zoals Euro West en Cool Port Packing Rotterdam (CPPR), in het beginstadium te interviewen, zijn de studenten snel aan de juiste informatie gekomen. “De interviews hebben ons veel inzicht gegeven in het huidige teeltproces en de knelpunten die hierin ontstaan. We kregen een rondleiding waardoor het project een hele nieuwe dimensie kreeg. Hierdoor konden we direct de goede weg inslaan,” aldus Sven van der Voort, student TU Delft. De studenten kregen de kans om deze zomer verder te werken aan hun project. “Het is onwijs gaaf dat ons project ook echt in de praktijk gebruikt gaat worden.”

Voor meer informatie:
JEM-id
0174 - 642 622
[email protected]  
www.jem-id.nl    

Publicatiedatum: