Reintjes Systems ontwikkelt automatische krattenuitvouwmachine

Een automatische krattenuitvouwmachine als arbeids- en tijdsvriendelijke oplossing voor het openvouwen van allerlei soorten kratten. Dat was het idee van Joost Reintjes, eigenaar van start-up onderneming Reintjes Systems.

Eind juni 2019 startte Joost met de ontwikkeling van dit zelfbedachte plan. 1 jaar later is Reintjes Systems druk bezig met de realisatie van de eerste verkochte machine aan een groenteteler. Dit terwijl de machine nog officieel in de markt geïntroduceerd moet worden. 

Reintjes Systems
Reintjes Systems is in 2015 door eigenaar Joost Reintjes opgericht. Het bedrijf legt zich toe op de ontwikkeling en realisatie van uiteenlopende mechatronische oplossingen als assemblage-, bewerkings-, en verwerkingsmachines.

Een innovatief idee
In 2019 kwam Joost Reintjes, die afgelopen juli afstudeerde aan de Fontys Hogeschool in Venlo, samen met medestudent Max Engels tijdens een schoolproject op het idee om een automatische krattenuitvouwmachine te ontwikkelen. De automatische krattenuitvouwmachine zou de arbeids- en tijdsvriendelijke oplossing moeten worden voor het openvouwen van uiteenlopende soorten kratten.

Voortgang realisatie kratten uitvouwmachine
"De zaken verlopen buitengewoon goed! Na afgestudeerd te zijn, heb ik meteen doorgepakt om zo snel mogelijk een werkende machine neer te kunnen zetten. Mijn plan was om de machine eind augustus klaar te hebben, om deze begin september in de markt te kunnen introduceren."

Intussen heeft alles een andere wending gekregen. Nog voordat Reintjes Systems haar eerste machine gereed heeft, is er al een verkocht.

"Tijdens mijn afstuderen heb ik onder andere marktonderzoek gedaan. In deze periode heb ik met een aantal potentiële klanten gesproken. Een aantal bedrijven gaven toen al aan erg geïnteresseerd te zijn."

Eén bedrijf is een gerenommeerde groenteteler, waarmee Reintjes Systems intussen al tot een akkoord is gekomen. "Voor deze klant gaan we een ontstapelaar en een automatisch kratten uitvouwsysteem bouwen. Daarnaast wordt de machine op wens van de klant uitgebreid met een automatisch(e) stapelaar, invoersysteem, uitvoersysteem en depalletiseer module."

 

Voor meer informatie:
Reintjes Systems
Veulenseweg 4C
5809 EL Leunen
M: +31 (0) 6 43083525 
E: info@reintjessystems.nl
www.reintjessystems.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.