Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AB Werkt neemt afscheid van 19 medewerkers

Voor AB Werkt had het afgelopen jaar twee gezichten. Enerzijds moest de coöperatie snijden in de kosten na tegenvallende resultaten. Anderzijds liet AB Werkt tijdens de coronaperiode zien dat het leden en opdrachtgevers ook onder uitdagende omstandigheden kan ondersteunen door goede medewerkers te leveren.

Tegenvallende resultaten
Maar mede door een krappe arbeidsmarkt, veel concurrentie en grote veranderingen in het arbeidsrecht vielen de bedrijfsresultaten over 2019 iets tegen. Begin 2020 kwam daar de coronacrisis overheen. Algemeen directeur Jack Janssen: "Wij verwachten in 2020 een verdere teruggang in activiteiten. We ontkomen er niet aan om in te grijpen in onze indirecte kosten. Helaas worden we door deze extreme marktomstandigheden gedwongen om afscheid te moeten nemen van 19 collega’s."

Veranderkracht
AB Werkt grijpt de huidige situatie aan om de organisatie sterker te maken voor de toekomst. Janssen: "Gelukkig heeft AB Werkt een robuust weerstandsvermogen. Vanuit die basis moeten wij nu inspelen op de nieuwe realiteit. De coronacrisis toonde aan dat wij veel veranderkracht bezitten om in te spelen op grote uitdagingen. Zo konden we ondanks alle belemmeringen genoeg internationale medewerkers naar Nederland halen en bij leden en opdrachtgevers inzetten tijdens piekperiodes. Met ons crisisteam konden wij in heel Zuid-Nederland razendsnel maatregelen doorvoeren en onze medewerkers en klanten goed informeren. En bovenal organiseren dat het werk veilig en verantwoord kon doorgaan."

Toegevoegde waarde
Janssen ziet de toekomst van AB Werkt dan ook positief in. "AB Werkt kan tijdens piekperiodes grote aantallen medewerkers leveren. Wij bieden ook veel toegevoegde waarde met onze kennis op het gebied van arbeidsrecht en sociale zekerheid. Bovendien hebben we bewezen in crisistijd voor velen een meerwaarde te kunnen bieden. Doordat we ons nu goed voorbereiden op de toekomst, kunnen we leden en opdrachtgevers continuïteit blijven bieden," besluit Janssen.

 

Voor meer informatie:
AB Werkt
www.ab-werkt.nl  
[email protected] 

 

Publicatiedatum: