Meer tripsen op de vangplaat met gebruik van feromoon

Om trips te vangen, worden in de kas vangplaten ingezet. Door ook een feromoon in te zetten, stijgt de vangkans en is het makkelijker om trips te identificeren, signaleren en te monitoren in om het even welke teelt, waaronder groenten-, sier- en fruitteelt in de kas. HortiPro adviseert PheroThrip 2.0, een tripsferomoon. 

"Het feromoon is verkregen door het synthetiseren van de geur van vrouwelijke trips in laboratoriumomstandigheden en deze geur wordt geabsorbeerd in een verdampingsspike", legt Jürgen Brokelman uit. "Hoofdzakelijk mannelijke tripsen worden aangetrokken door het feromoon en gevangen op de vangplaat,. Hierdoor vermindert de mannelijke populatie wat de reproductiesnelheid doet verlagen." 

Op de vangplaat
HortiPro adviseert PheroThrips te gebruiken in combinatie met de HortiPro blauwe vangplaat. Plaats de verdampingsspike in één van de gaten in de vangplaat, deze hebben een diameter van 5 mm, zodat deze spike er goed in past.

Plaats het feromoon in één van de gaten in de blauwe vangkaart en hang deze vangplaat inclusief spike ongeveer 10-20 cm boven het gewas. Het dopje van de spike moet dicht blijven.

De werkingsduur van het feromoon is 6 tot 8 weken, na deze tijd moet het feromoon worden vervangen door een nieuwe. 

Geadviseerd wordt de vangplaten inclusief feromoon strategisch op meerdere plaatsen in de kas op te hangen. 

In welke teelten is de PheroThrip 2.0 inzetbaar?
✔ Groenteteelten gewassen: komkommer, aubergine en paprika.
✔ Sierteelt gewassen: chrysant, gerbera, roos en hortensia.
✔ Potplanten: diverse.
✔ Kleinfruit – zachtfruit: aardbei, bramen, framboos.

Het feromoon PheroThrip zit per stuk verpakt en de verkoopverpakking is drie stuks aan een strip. Na aanschaf zijn de feromonen twee jaar houdbaar in een vriezer op -18 graden Celsius. In de koelkast bewaren kan ook, met als adviestemperatuur +3 graden Celsius. 

Voor meer informatie:
Hortipro
www.hortipro.net
info@hortipro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.