Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Versnellingshuis moet doorbraken realiseren voor circulaire sierteelt

Het Versnellingshuis: Nederland Circulair! is in 2019 gelanceerd op initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, VNO-NCW/MKB-Nederland, Het Groene Brein en MVO Nederland. Het ondersteunt individuele ondernemers bij hun vragen. Daarnaast start het jaarlijks vijf zogeheten Moonshots projecten. Dat gebeurt door ondernemers in de pre-competitieve fase te ondersteunen met kennis, het regelen van financiering en netwerken van regionaal tot internationaal. Daarmee wil het Versnellingshuis ketensamenwerkingen en investeringen in kansrijke oplossingsrichtingen sneller en effectiever tot stand laten komen.

In de Nederlandse sierteeltsector zijn inmiddels veel initiatieven om te komen tot duurzaamheid en een circulaire economie. Er is, zo meent men, echter nog onvoldoende gezamenlijkheid in de aanpak, waardoor grote stappen nog niet worden of kunnen worden gezet, en daarom heeft men opdracht verstrekt aan Leo Swart (Cresultant) en Willem Kemmers (Innoventuri) om, binnen een van de zogenaamde Moonshots projecten, in de sierteelt doorbraken te realiseren op circulair gebied. 

Meer informatie over de voornemens leest u hier op Glastuinbouw Nederland.

Publicatiedatum: