Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
inclusief nieuwe module die CO2-dosering volgende dag voorspelt

CO2-doseringstool en nu voor nog meer OCAP-tuinders beschikbaar

Op HortiContact vertelden Peter van Beveren van B-Mex en André van der Linden van OCAP al over een CO2-doseringstool voor in de glastuinbouw. Destijds waren al veertig telers ermee aan de slag, maar nu is de tool, OCAP Optimaal, klaar voor bredere introductie. Net als een doseermodule, die op basis van historische klantgegevens de optimale dosering CO2 voor de volgende dag voorspelt.


Peter en André op HortiContact 2020

Kwekers zoeken naar de beste groei tegen de laagste kosten. Het effect van hun activiteiten op het milieu speelt daarbij ook een rol. Het gaat om optimale productie, tegen de laagste kosten en met minimale CO2-impact. "Met OCAP Optimaal helpen wij OCAP-tuinders de volgende stap te nemen."

OCAP heeft voor haar klanten een model ontwikkelt dat, per gewas en op basis van historische gegevens, een optimaal scenario berekent voor de inzet van CO2. Vanuit deze berekening voorspelt het model welke CO2 dosering optimaal is voor de volgende dag. Het model is ook in staat om de meerproductie in euro’s om te rekenen. 

Opschaling na test
OCAP Optimaal is in samenwerking met B-Mex (ontwikkeling), Let’s Grow (data) en de Wageningen Universiteit (WUR) ontwikkeld. Het doseermodel is in 2018 verder uitgebouwd, doorgerekend en inmiddels succesvol getest bij meer dan 40 bedrijven en nu klaar om breed te worden ingezet. 

Met de doseertool stelt OCAP haar klanten in staat de om de volgende stap in duurzame groei te realiseren. "Want duurzame groei, met minder gebruik van aardgas is onze gezamenlijke toekomst", aldus de betrokken partijen. 

Voor meer informatie:
OCAP
[email protected]