Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Floriade en SIGN realiseren samen innovatieve projecten bij Floriade Expo 2022

Zowel in aanloop naar Floriade als tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling zijn verschillende innovaties zichtbaar, die Floriade in samenwerking met SIGN zal hebben gerealiseerd. 


Links: Myceliumlamp voor groene wand in de Sky garden. Foto: Maurice Mikkers. Rechts educatieve speeltuin. Foto: Acacia Robinia Nederland

De samenwerking tussen SIGN en Floriade behelst de volgende projecten:

  • Circulaire ontmoetingsruimte Sky Garden: Met groene innovaties, die het leven op kantoor prettiger maken, zoals daglichtsystemen, groene wanden en luchtzuiverende plantensystemen. Sky Garden bestaat uit panelen die gevuld zijn met oesterzwamsubstraat van kwekerij Verbruggen en is gerealiseerd door de startup Fungalogic. Meer informatie over Sky garden vindt u hier.
  • Biobased kroonluchters en lampen van mycelium: Lampen op basis van reststromen uit de tuinbouw voor het Growing Pavilion dat al tijdens Floriade Preview te zien is.
  • Entreegebouwen voor Floriade met een circulair en modulair bouwconcept op basis van tuinbouw reststromen. Hiervoor is recent een challenge geopend. Inschrijven kan hier tot eind juli.
  • Educatieve speeltuinen: hier ervaren kinderen op een speelse manier hoe de glastuinbouw biologische bestrijders en hommels inzet voor duurzame productie van groenten en bloemen.

bron: Floriade

Publicatiedatum: