Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Westland Horti Tours voorzichtig weer van start

Tholen - Het mag geen verbazing wekken dat met het losbarsten van de coronacrisis ook de activiteiten van Westland Horti Tours abrupt op een laag pitje kwamen te staan. Nu echter de kwekers weer opkrabbelen, doet ook Aad Verduijn, de man achter het glastuinbouwpromotiebedrijf, dat weer. De eerste voorzichtige bezoekjes aan bedrijven zijn weer afgelegd en ook is er een online tour in elkaar gezet.

"Met de afgelopen jaren meer dan de helft Aziatische bezoekers aan de Nederlandse glastuinbouw, zat er voor mij niets anders op dan even afwachten", vertelt Aad die op 1 april het vijfjarig bestaan van het bedrijf vierde. "In 2019 leidde ik ruim 4000 bezoekers rond en voor dit jaar denk ik dat tien procent daarvan al veel is."

Online de kas in
Maar Aad is enthousiast en zit niet bij de pakken neer. Zodra het weer kon en de kwekers de ergste coronahectiek achter de rug hadden, is hij de kas weer in geweest. Niet met bezoek, maar om een film te maken, een online tour. 

Daarin neemt Aad de kijker mee in de kas bij Leen Middelburg Chrysanten, compleet met ondertiteling en de enthousiaste uitleg bij het teelt- en verwerkingsproces die men van Aad gewend is.

Bij het opnemen van de video was, zoals is te zien, de kas van 11 hectare bij LMC weer volledig aangeplant. Tijdens de coronacrisis was de plantcyclus, 5-6 keer per jaar nieuwe aanplant, tijdelijk wel even onderbroken. De markt stortte, eigenlijk net als de tours van Aad, volledig in door logistieke problemen en sluiting van grenzen en dus afzetmarkten. 

Inmiddels is de situatie voor de kwekers zich positief aan het herstellen. Westland Horti Tours ziet gelukkig de toekomst ook weer positief in.

Voor meer informatie:
Westland Horti Tours
www.westlandhortitours.nl 
[email protected]