Organiseren proef 'Weerbare chrysantenteelt zonder stomen' zinvol?

Woensdag 1 juli organiseerde Glastuinbouw Nederland, samen met Delphy en Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw, een kennissessie voor chrysantentelers en veredelaars om input te verzamelen voor een nieuw projectvoorstel: ‘Weerbare chrysantenteelt zonder stomen’.
 
Tijdens de eerste sessie zijn door enkele onderzoekers van WUR Glastuinbouw de eerste grote lijnen van het projectvoorstel uitgezet, met als onderwerp, plant- en bodemweerbaarheid. De kwaliteit van de stek en perskluit, vorm en mate van grondbewerking en de rol van plantafweer en bodem zijn enkele onderwerpen die aan bod kwamen. Zowel telers als veredelaars hadden bedenkingen bij sommige voorgestelde acties, maar toonden vertrouwen in het sturen van de weerbaarheid van zowel plant als bodem. Daarbij is wel behoefte aan betere methoden om weerbaarheidseffecten in de praktijk te volgen.

De input van de telers en veredelaars wordt meegenomen in het uiteindelijk op te stellen projectvoorstel 'Weerbare chrysanteelt zonder stomen'. Tijdens een tweede kennissessie later deze zomer, wordt het voorstel gepresenteerd waarna een definitief besluit wordt genomen.

Bekijk hier de presentatie van de kennissessie.

bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven