Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Organiseren proef 'Weerbare chrysantenteelt zonder stomen' zinvol?

Woensdag 1 juli organiseerde Glastuinbouw Nederland, samen met Delphy en Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw, een kennissessie voor chrysantentelers en veredelaars om input te verzamelen voor een nieuw projectvoorstel: ‘Weerbare chrysantenteelt zonder stomen’.
 
Tijdens de eerste sessie zijn door enkele onderzoekers van WUR Glastuinbouw de eerste grote lijnen van het projectvoorstel uitgezet, met als onderwerp, plant- en bodemweerbaarheid. De kwaliteit van de stek en perskluit, vorm en mate van grondbewerking en de rol van plantafweer en bodem zijn enkele onderwerpen die aan bod kwamen. Zowel telers als veredelaars hadden bedenkingen bij sommige voorgestelde acties, maar toonden vertrouwen in het sturen van de weerbaarheid van zowel plant als bodem. Daarbij is wel behoefte aan betere methoden om weerbaarheidseffecten in de praktijk te volgen.

De input van de telers en veredelaars wordt meegenomen in het uiteindelijk op te stellen projectvoorstel 'Weerbare chrysanteelt zonder stomen'. Tijdens een tweede kennissessie later deze zomer, wordt het voorstel gepresenteerd waarna een definitief besluit wordt genomen.

Bekijk hier de presentatie van de kennissessie.

bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: