Volhardende 'caravanteler' Lingewaard krijgt nog meer lucht na uitspraak Raad van State

Tholen - Met het opschuiven van de last onder dwangsom naar 1 oktober 2020 kregen telers in de Lingewaard met caravans in hun kas al meer lucht, maar een volhardende teler heeft na uitspraak van de Raad van State nu nog meer lucht gekregen.

Er gaat 'een voorlopig voorziening' voor de teler gelden in afwachting van uitspraak in een bodemprocedure volgend op een collegebesluit op 3 oktober 2018. Daarin zouden de caravans per 1 april 2019 weg moeten zijn, maar door aanhoudende nieuwe aangespannen procedures en nu ook corona is de dwangsomdeadline telkens opgeschoven.

Waterlinzen nog niet rendabel
De teler, deelnemer in een waterlinzenteeltproject dat nog weinig inkomsten oplevert, wijst erop dat het per direct moeten stoppen met de caravanstalling zijn faillissement zou betekenen nu de waterlinzenteelt nog weinig oplevert. 

Ook wijst de teler op het niet van de grond komen van de voorgenomen herstructurering van het glastuinbouwgebied De Rietkamp, waardoor de haast bij het college om tot sanering van oude glasopstanden en herverkaveling over te gaan niet terecht is. 

Bekijk hier de uitspraak, zeker nog niet de laatste in deze 'caravansaga'. De kosten voor het bovenstaande proces zijn voor rekening van gemeente.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.