Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
40 plekken beschikbaar

Opleiding tot medicinale cannabis professional start in augustus

De legalisatie van cannabisproductie in Nederland en Europa leidt tot een grote behoefte bij investeerders, ondernemers, adviseurs en overheid voor professionele kennis en ervaring. CannNext start het academische jaar 2020/2021 met het trainen van veertig professionals. De trainingen beginnen de laatste week van augustus en zullen duren tot eind november. Professionals krijgen een opleiding en certificering in Bedrijfsmanagement of Teeltoperaties.

CannNext verwacht een vraag voor een paar honderd professionals voor de Nederlandse en Europese markt in 2020/21.

Professioneel personeel is schaars maar cruciaal voor succes
De internationale markt groeit snel en in een paar jaar moet een vorm van best practice worden gerealiseerd, iets wat bij andere gewassen tientallen jaren heeft geduurd, weet Eric Uleman van CannNext. Hij somt op: "Er is een grote vraag naar goed opgeleide professionals. Het personeel moet kunnen omgaan met een strenge regelgeving en een kritieke supplychain en het moet veel kennis hebben van de interne werking van de organisaties en operaties. Van teelt tot de aflevering aan distributiepunten: tijdige en betrouwbare levering die voldoet aan specificaties is cruciaal voor klant en overheden."

Reputatie
Reputatie is enorm belangrijk in deze industrie. Niet leveren of niet de juiste kwaliteit leveren zal telers ongetwijfeld klanten kosten of, in het ergste geval, de vergunning, vervolgt Eric. "In het geval van de Nederlandse aanbesteding zal de (lokale) overheid geen risico’s willen nemen waar het de onzekerheid rond levering betreft. Dat begint met goed opgeleid en ervaren personeel met de juiste begeleiding."

Personeel dient al voor de bouw betrokken te zijn
Er wordt geadviseerd het personeel al een jaar voor de start van de teelt de betrekken. Een astronaut wordt ook niet pas een week voor een ruimtevlucht getraind. CannNext adviseert (en spreekt vanuit ervaring) dat men extreem goed voorbereid moet zijn. Aangezien de organisatie en teelt voor velen redelijk nieuw is, wordt gesuggereerd de teelt al ver van te voren te simuleren. Hierdoor kunnen mogelijke vergissingen in het ontwerp of besparingen nog tijdig worden ontdekt. Als de faciliteit opgeleverd is en processen geïmplementeerd zijn, dan zijn wijzigingen erg prijzig.

Het gewas is te duur om oogsten te verliezen. Er moet vanaf dag één gewerkt worden aan rendement en goede klantenservice. Je ziet bij veel cannabisbedrijven dat er nog veel mis kan gaan en dat dat enorme verliezen als gevolg kan hebben. Voorbereiding is niet te onderschatten.

Brede opleiding
Er zijn twee soorten trainingen: Bedrijfsmanagement en Teelt operations. Beide opleidingen behandelen ongeveer dezelfde onderdelen, maar bij management zal de nadruk meer liggen op de algehele organisatie. Bij operations is het doel om een efficiënte en effectieve organisatie te realiseren. De opleiding is niet alleen voor personeel direct betrokken bij het bedrijf maar ook voor aandeelhouders of mensen die op een andere manier betrokken zijn bij de organisatie.

Om goed te kunnen adviseren moet een professional een supplychain en bedrijfsmodel kunnen begrijpen. Er is een grote vraag naar bedrijfsanalytische kennis over de cannabisindustrie en -teelt.

Het maken van een beleid vereist dat er binnen de overheid goed-geïnformeerde personen werken om beleid te ontwikkelen en vanwege hun uitgebreide kennis een goede gesprekspartner zijn voor andere betrokkenen.

De opleiding wordt uitgevoerd door professionele docenten. Succesvolle afronding van de opleiding leidt tot een certificaat. De opleiding start 31 augustus (week 36) en zal lopen tot 20 november (Week 47).

Inschrijven voor de opleiding kan door een mailtje te sturen naar sales@cannnext.com 

Voor meer informatie:
CannNext
Eric Uleman
+31 (0) 20 767 1950
eric.uleman@cannNext.com  
cannnext.com   

Publicatiedatum: