Kwekerij Zijdezicht voorzien van nieuw brandwerend doek

Tholen - Een primeur voor Kwekerij Zijdezicht in De Lier. De anderhalve hectare grote uitbreiding van de chrysanten- en asterkwekerij is volledig voorzien van een brandwerend doek. Een doek dat nog maar net op de markt is gebracht.

Gloednieuw geveldoek
Nicolon vertical screen white white heet het doek voluit. El Flaco installeerde het in alle pad- tussen en zijgevels. Het geveldoek werd geleverd door textiel producent TenCate Industrial Fabrics. “Veel telers gebruiken gronddoek als tussengeveldoek", vertelt Klaas-Jan de Ruiter van Ten Cate. "Die zijn niet helemaal lichtdicht en ook niet brandwerend. Omdat alleen brandwerende doeken te verzekeren zijn, wilden we een speciaal geveldoek ontwikkelen dat niet alleen een brandvertragend maar ook een betaalbaar alternatief biedt voor het gronddoek. Afgelopen week heeft dit doek de test ondergaan om een certificaat voor brandwerendheid te behalen. Daarin heeft het doek klasse 2 behaald in de NTA8825-testmethode. Dat is vrij bijzonder voor een geveldoek.”

Op de Europese markt
Ten Cate Geosynthetics is een Nederlands bedrijf met een lange historie in technisch textiel in de weg en waterbouw. Ook in de tuinbouw zijn ze actief, onder de naam TenCate Industrial Fabrics. Daarvoor is de Verenigde Staten de grootste markt. Om ook in de Europese tuinbouwmarkt een positie te verwerven, werd Klaas-Jan aangesteld. Aan hem om het productenpakket te gaan vormen voor de Europese markt. “Het doel is om uiteindelijk een totaalleverancier te worden voor technisch textiel in de tuinbouw. We hebben al schaduwnet, windbreekgaas, insectengaas, hagelnetten, gronddoek, looftrekdoek, en in de toekomst willen we uitbreiden met schermdoeken.” Niet alleen worden bestaande producten op de Europese markt gebracht, er worden ook nieuwe producten ontwikkeld. Zo werd er vorig jaar werd een looftrekdoek geïntroduceerd. Nu is daar het gevelscherm bij gekomen dat als eerst bij Kwekerij Zijdezicht werd geïnstalleerd.

Schermprofiel
Naast het nieuwe geveldoek installeerde El Flaco ook het ValkTriplePlus schermprofiel met verduisteringsdoek, van het type RBO 100 FR WB+B. “Dit schermprofiel scoort op drie punten beter dan zijn voorganger(s); lichtwinst, souplesse en installatiesnelheid”, aldus El Flaco. “Doorgaans zijn schermprofielen smal aan de bovenkant en breed aan de onderkant. Bij dit profiel is dit omgekeerd. Door de smalle onderkant van het profiel ontstaat een kleiner doekpakket. Door de brede bovenkant behoudt het profiel zijn sterkte. Bovendien beperkt de brede bovenkant het ‘overbloezen' van nieuwe schermdoeken bij het op pakket lopen. Het schermprofiel heeft ook de  mogelijkheid om kunststof draadgeleideblokjes te bevestigen. Dankzij prefab afsluitrubbers was het profiel in mum van tijd geïnstalleerd.” 

 

Voor meer informatie:
Van der Valk Horti Systems
E: verkoop@valkhortisystems.nl
www.valksystemen.nl

Scherminstallatiebedrijf El Flaco
E: info@el-flaco.nl
www.el-flaco.nl

 

TenCate Industrial Fabrics
E: Kj.deruiter@tencategeo.com
www.tencateindustrialfabrics.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.