Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Westland wordt ingehaald"

Tholen - Met lede ogen constateert burgemeester Bouke Arends van Westland dat in concurrerende regio's zoals Venlo en Bleiswijk de ontwikkelingen doorgaan, terwijl van de vier zogeheten bloembladen voor de Greenport Horti Campus er slechts één is volgebouwd, met het World Horti Center. "Er zijn teveel partijen met te veel belangen betrokken", citeert de WOS.

Het Westlands college wil 1 miljoen euro uittrekken voor onderzoek naar 'de beste toekomstmogelijkheden' van de GHC. 

Investeren i.p.v. bezuinigen
In totaal wil Westland in 2021-2024 25 miljoen euro investeren in Westland, zo staat in een Perspectiefbrief die naar de raad is gestuurd. Het is de opmaat voor de meerjarenbegroting 2021-2024.

Gekozen is voor investeren en niet voor bezuinigen, zo deelt de gemeente mee. Een koerswijziging noemt men het, waarvan naast o.a. het Westlandse midden- en kleinbedrijf en verenigingsleven, ook andere ontwikkelingen zouden moeten profiteren, waaronder stimulering van kennis en innovatie in de glastuinbouw en dus ook ontwikkeling van de Greenport Horti Campus.

Ouwe meuk
Het geluid dat Arends laat horen past in het debat wat begin dit jaar nog maar eens werd aangeslingerd over de stilstand en achteruitgang van de glastuinbouw in het Westland. Teveel kassen zouden verouderd zijn en dat zou de doorontwikkeling van glastuinbouwondernemers in de weg staan. Overigens is daarbij dan de vrees dat niet alleen andere regio's in Nederland, maar vooral ook 'het buitenland' Nederland op glastuinbouw gebied inhaalt.