Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Brits onderzoek:

Eenderde Britse siertelers ziet het somber in

Sierteeltbedrijven in het VK zijn bijna 60% van hun omzet misgelopen t.g.v. de lockdown en de sluiting van de markt, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

Uit het onderzoek, gecoördineerd door de NFU, HTA en AHDB, blijkt ook dat het omzetverlies voor snijbloemen (86%) en perkplanten (67%) hoger is.

De zorg dat telers niet bereid zijn om verdere schulden op zich te nemen, blijkt ook uit het feit dat 68% van de respondenten geen CBILS-lening (Coronavirus Business Interruption Loan Scheme, het Britse pakket aan steunmaatregelen voor bedrijven, red.) heeft aangevraagd, noch van plan is dat te zullen gaan doen, om zich aldus niet nog verder in de schulden te steken.

Een derde van de bedrijven zegt niet zeker te zijn het eind van 2020 te halen; 6% antwoordde dat een sluiting zelfs onafwendbaar is.

HTA-voorzitter James Barnes: "De verliezen die de sierteeltsector heeft geleden tijdens de pandemie zijn extremer dan in vrijwel elke andere sector. Uit deze laatste onderzoeksresultaten blijkt dat de heropening van tuincentra op korte termijn een positief effect heeft gehad op de omzet van de sector, maar dat de toekomst op lange termijn voor veel bedrijven nog lang niet zeker is."

 

Voor meer informatie:
Horticultural Trades Association
www.the-hta.org.uk

Publicatiedatum: