Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dümmen Orange en ProRoot breiden samenwerking Kenia verder uit

Dümmen Orange gaat de rozenonderstammen van ProRoot voor klanten in Kenia vermeerderen. Men kan daarbij gebruik maken van de bestaande genetica én van die van veredelaars die op dit moment door Dümmen Orange in Kenia worden vertegenwoordigd. De samenwerking levert een win-winsituatie op voor beide bedrijven en geeft kwekers in Kenia de mogelijkheid te kiezen uit een breed assortiment aan hoogwaardig, gezond rozenmateriaal.

V.l.n.r.: Peter van de Pol Jr. (Managing Director en partner bij PRO), Koen Stigter (Product Manager rozen bij Dümmen Orange), Reinoud Hagen (Managing Director Snijbloemen EMEA bij Dümmen Orange)

Koen Stigter, product manager rozen bij Dümmen Orange, is blij met de nieuwe overeenkomst: "Dümmen Orange, met name het team in het Keniaanse Naivasha, kijkt ernaar uit de onderstammen van ProRoot in Kenia te kunnen vermeerderen. Door de jaren heen hebben wij allerlei informatie over de ProRoot-rassen kunnen verzamelen en de prestaties kunnen volgen in zowel ons eigen assortiment als dat van andere veredelaars die wij vertegenwoordigen. Het werken met verschillende onderstammen verschaft nieuwe inzichten in hoe de planten zich gedragen en biedt daarmee nieuwe kansen."

Peter van de Pol Jr., directeur ProRoot, legt uit: "Dümmen Orange en ProRoot hebben een lange geschiedenis van nauwe samenwerking. Deze nieuwe ontwikkeling maakt het voor klanten van Dümmen Orange mogelijk gebruik te maken van ProRoot-onderstammen en te profiteren van het positieve CO2-effect tegen een fractie van de investeringskosten."

Reinoud Hagen, Managing Director Snijbloemen EMEA bij Dümmen Orange, voegt daaraan toe: "Wij zijn blij dat we vanaf nu rozenonderstammen van ProRoot kunnen leveren in zowel Kenia als Ethiopië.

bron: Dümmen Orange

Publicatiedatum: