Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pilot Landelijk Veilen snij-anthurium start op 3 september 2020

Op donderdag 3 september 2020 start Royal FloraHolland met de pilot Landelijk Veilen. Snij-anthurium is de eerste productgroep waarmee de pilot, die eigenlijk al in maart had moeten plaatsvinden maar gezien de coronaperikelen moest worden uitgesteld, van start gaat. Alle snij-anthurium-kwekers doen mee aan de pilot.

De pilot wordt uitgevoerd met de huidige veilsystemen. Deze zijn oorspronkelijk niet gebouwd om landelijk te veilen. De pilot is daarom geen representatieve test voor de eindsituatie. Er is echter wel veel van te leren. "Met deze pilot zetten we de eerste stappen in het gelijktrekken van aspecten binnen het veilen, zoals één veiltijdstip voor een productgroep en aantallen drukken. We toetsen ook onderdelen van onze logistieke dienstverlening, zoals het transport tussen de locaties. Ook als dit een andere locatie is dan waar de producten zijn aangevoerd."

Vervolgstappen
"Tijdens de pilot voeren we metingen uit en volgen we de ervaringen van kwekers, kopers en onze interne processen. Op basis hiervan bepalen we vervolgstappen om uit te breiden of aan te passen. We bepalen ook welke vervolgstappen mogelijk zijn om de pilot te wijzigen of uit te breiden. Royal FloraHolland zet met deze pilot een eerste stap richting landelijk veilen."

De pilot Landelijk Veilen snij-anthurium start op donderdag 3 september 2020 om 07.10 uur op klok 6, waarop het aanbod van Aalsmeer en Naaldwijk aaneengesloten wordt geveild. In Rijnsburg wordt tijdens de pilot de lokale klok in stand gehouden. Kopers in Rijnsburg kunnen uiteraard via KOA inkopen op de landelijke klok. Voor alle locaties geldt dat Royal FloraHolland tijdens de pilot het transport van de gekochte producten tussen de vestigingen verzorgt.

bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum: