Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
3D virtueel evenement

AIPH organiseert wereldwijde online conferentie voor sierteeltsector

‘Recovery from Crisis – the future for Ornamentals’ is de titel van een online conferentie die wordt georganiseerd door de International Association of Horticultural Producers (AIPH) in samenwerking met FloraCulture International (FCI).

Telers, veredelaars, handelaren, detailhandelaren, producenten, verenigingen en de media zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de eerste wereldwijde online conferentie voor de sierteeltsector. Partners als CIOPORA, Florint en FleuroSelect sponsoren het evenement. 

De conferentie wordt op 15 september 2020 gehouden en begint om 8.00 uur (CEST). Het zal een 3D virtueel evenement zijn waarbij gebruik gemaakt zal worden van geavanceerde 3D-technologie. Het is in principe toegankelijk vanaf ieder device, voorwaarde is een goede internetverbinding. 

Onderwerp van de conferentie is het herstel na de coronapandemie. Daarom brengt AIPH experts bij elkaar om ideeën te delen en richtingen aan te geven.

De conferentie zal in het teken staan van crisismanagement. Onderwerpen als omgaan met de crisis, de effecten ervan op bedrijven en investeringen, maar ook op toekomstige fusies en overnames en op de eindconsument worden behandeld door verschillende sprekers. 

Daarna wordt er ook gekeken naar de snijbloemensector met inzichten vanuit grote supermarkten, bloemisten, handelaren, online verkoopbedrijven en bloemenveilingen.

Een panel van teeltvertegenwoordigers uit landen waar veel geteeld wordt zal de effecten van de pandemie op de sector bespreken, evenals wat er moet gebeuren om een veerkrachtigere toeleveringsketen samen te stellen. 

De derde sessie is gericht op planten en bomen. Telers, detailhandelaren en veredelaars zullen bespreken hoe de sector verder moet. De conferentie zal worden afgesloten met een internationaal panel waarin wordt gediscussieerd hoe de marktvraag gestimuleerd kan worden en hoe we beter uit deze crisis kunnen komen. 

De volgende sprekers hebben hun deelname al bevestigd:

  • Dr Charlie Hall, voorzitter van International Floriculture, Texas A&M University, Amerika
  • Carin van Huet, directeur van Food & Agribusiness, Rabobank, Nederland
  • Frank de Hek, partner bij Oaklins, Nederland
  • Steven van Schilfgaarde, directeur van Royal FloraHolland, Nederland
  • Craig Musson, directeur, WAFEX, Australië
  • Michiel de Haan, directeur, Royal Lemkes, Nederland
  • Jan-Dieter Bruns, directeur, Bruns-Pflanzen Duitsland

De gedelegeerden kunnen hun eigen 3D-avatars maken en spreken met andere deelnemers. Ze kunnen vragen stellen, net als bij een gewone conferentie. Sponsors en exposanten kunnen de deelnemers bereiken middels advertenties, video's en ontmoetingen in virtuele stands. 

Handleiding: hoe kom je in contact met anderen in de virtuele 3D-wereld?

Secretaris-generaal van AIPH, Tim Briercliffe: "Omdat we geen fysieke conferentie kunnen organiseren dit jaar zijn we erg blij met deze online oplossing, waarmee we een grote, internationale conferentie kunnen houden. Met deze virtuele omgeving is het eenvoudig voor iedereen in de sector, overal ter wereld, om deel te nemen. Dit platform is een uitstekende mogelijkheid om de sector bij elkaar te laten komen en de koers voor de toekomst te bepalen."

Het kost 75 GBP (inclusief btw) om deel te nemen, maar als je er vroeg bij bent (tot 20 juli) kun je deelnemen voor 55 GBP. Ga naar http://aiph.org/events/exhibitions/ voor meer informatie over de technologie, sprekers, het programma en om je in te schrijven. 

Voor meer informatie:
AIPH
Rachel Wakefield,
AIPH Communications Executive
Email: [email protected]
Phone: +44 (0) 1235 776160
www.aiph.org  

Publicatiedatum: