Albers Alligato over 25 jaar Multi-F:

"In de loop der jaren menig XXL-project van drijvende totaalafdekking waterbassins voorzien"

Alweer 25 jaar geleden ontwikkelde Albers Alligator het MULTI-F als drijvende totaalafdekking voor waterbassins. Anno 2020 is dit nog steeds een een veelgebruikt systeem om algengroei in het waterbassin te voorkomen.

In deze 25 jaar is het MULTI-F systeem verder doorontwikkeld tot een onderhoudsarm product, waarvan vele honderdduizenden vierkante meters zijn gemonteerd. Ook een volledig gesloten versie is inmiddels mogelijk.

Het drijvende bodemdeel met de rollende ballast is inmiddels een beproefde manier van werking en worden daarom regelmatig gekopieerd, een nadeel van het succes, aldus de producent uit Wateringen.

In één stuk
Naast de 100% resultaat bij het bestrijden van algengroei kent het MULTI-F nog een aantal voordelen:

  • minder verdamping van het water
  • lagere temperatuur van het water
  • vrijwel geen last van golfslag waardoor zeer grote bassins gerealiseerd kunnen worden, zonder toepassingen van tussendijken. In Dinteloord is een bassin geleverd en gemonteerd van 25.000 m² in een stuk.
  • de grootste drijvende afdekking in Europa
  • vuil verzamelt zicht in de sloot van het MULTI-F en is daarom eenvoudig te verwijderen
  • ook in geheel gesloten uitvoering mogelijk voor bijvoorbeeld drainbassins

Enkele door Albers Alligator gerealiseerde XXL-projecten met MULTI-F zijn Project Seasun Kapelle Zeeland en Project Dinteloord:


Project Seasun Kapelle Zeeland, meer dan 70.000 m² Alligatorfolie in combinatie met de jubilerende drijvende afdekking MULTI-F 


Project Dinteloord, bassins TOM/J.A.M. van Marrewijk bv links en Van der Kaaij bv rechts met de MULTI-F XXL 25.000m2. Meer dan 70.000 m² Alligatorfolie in combinatie met de drijvende afdekking MULTI-F. Op dit project is bij Van der Kaaij een MULTI-F XXL geleverd van 25.000 m², de grootste drijvende anti-alg afdekking ooit gemonteerd in Europa.

Voor meer informatie:
Albers Alligator
www.albersalligator.com
info@albersalligator.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven