Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

TechNature nieuwe partner Bollenrevolutie 4.0

Het onderzoek door Wageningen University & Research binnen de PPS Bollenrevolutie 4.0 is in volle gang. Binnen het werkpakket datamanagement bleek een grotere behoefte te zijn aan kennis en metingen over de groei van het gewas op het veld. Die data kan men gebruiken om een koppeling te maken met de kwaliteit van de bollen die geoogst worden. Om die reden is TechNature B.V. partner geworden van dit project. Zij kunnen met de SpectraCam, die gemonteerd wordt aan de spuitboom, wekelijks opnames maken. De Spectracam geeft via een dashboard informatie over zes indicatoren gekoppeld aan plantstress, bladgroen en biomassa, onder andere WDVI, NDVI en NDRE. Door nu wekelijks bollen te bemonsteren en te meten met de SpectraCam, hoopt men een relatie te kunnen leggen tussen gewas- en bolgroei en de indicatoren van de SpectraCam.

foto: Spectracam gemonteerd op een veldspuit 

Ook is er behoefte aan koppeling van satellietbeelden en meetgegevens van de SpectraCam  aan gewasgroeimodellen. Voor deze koppeling wordt gewerkt aan het groeimodel WOFOST Tulp, zodat deze updates kan krijgen met gegevens van de Spectracam of satellietbeelden. Die informatie uit het groeimodel kan weer gebruikt worden om een voorspelling te kunnen doen over geschiktheid van grond voor het telen van bloembollen. Handig bij het bepalen of je een perceel gaat huren of niet. Dit onderdeel van het project wordt ontwikkeld door Agrisim B.V..

Bollenrevolutie 4.0 is een vierjarig onderzoeksprogramma van de topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen van het ministerie van LNV. De uitvoering van deze Publiek-Private Samenwerking ligt bij een consortium van acht partners. Dit zijn: KAVB, Anthos, Wageningen University & Research (WUR), Cremer Speciaalmachines B.V., Machinefabriek Steketee B.V., Agrisim B.V., BKD en TechNature B.V.. Economic Board Greenport Duin & Bollenstreek en Rabobank Bollenstreek dragen vanuit hun Innovatiefondsen bij aan de financiering. Een korte toelichting over deze PPS vindt u op de website.
 
bron: WUR

Publicatiedatum: