groeiende export op China Holex Flower

'I love you'-dag in China winst voor internationale bloemenhandel

Tholen - 520, als in 20 mei, klinkt uitgesproken in het chinees als ‘i love you’. De Chinese e-commerce rook daarom een commerciële kans om juist deze dag aan te grijpen om de online verkoop van bloemen te pushen. Dat begon enkele jaren geleden en in die tijd is het – ook omdat men de dag pitcht tegenover de Westerse tegenhanger van 14 februari en náást een ‘derde’ Valentijnsdag, op de 7de dag van de 7de maand van de traditionele Luna Calender  – tot een grote dag voor de internationale sierteelt geworden.

Ook de Nederlandse export profiteert. Zoals voor Holex, die de export op China nu al 4, 5 jaar op rij ziet toenemen. “En dat ondanks het feit dat lokale productie ook groeit”, lichten Robin de Vos en Ella Li, die deel uitmaken van het Chinese verkoopteam van Holex, toe. “In de praktijk is deze productie echter ook echt lokaal; het zijn kwekerijen op het platteland die de provincie van bloemen voorzien. In de grote steden bestaat echter een grote vraag naar import.

Specifiek voor deze dag stuurt Holex vooral tulpen uit. “Het seizoen voor tulpen is daar nu min of meer voorbij, vandaar. Verder is zeker niet alleen de tulp populair, praktisch het hele assortiment is gevraagd, maar andere type snijbloemen, m.n. rozen, komen voor het merendeel rechtstreeks uit Afrika en Zuid-Amerika.”

Of corona de laatste tijd nog (veel) roet in de handel op het verre oosten gegooid heeft? “Niet speciaal. Terwijl cargo vanuit bijvoorbeeld Kenia naar hier schreeuwend duur is, valt dat op China alleszins mee. Cargo is er voldoende, er komt van alles deze kant op en terug is er voldoende ruimte. Wel ligt het internationaal vervoer van personen van en naar China nog altijd praktisch stil.”

bron foto's: LinkedIn Wancheng Li, CEO Yutong Global flower purchase company

Voor meer informatie:
Holex
Magnolia 3 | 1424 LA | De Kwakel  
https://www.holex.com/ 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven