Black Gold

Is er ooit een slechter moment om een nieuwe roos te introduceren?

Tholen - Voor een Keniaanse rozenkweker is nu misschien wel het slechtst mogelijke moment aangebroken om een nieuw rozenras te lanceren. Toch is dat precies wat Akina, een van de farms van Fontana groep, nu doet.
 
Op vrijdag 24 april introduceerden ze de Black Gold, een noviteit uit de veredelingskeuken van het Franse veredelingsbedrijf Meilland, op de Bloemenveiling van Aalsmeer. De stelen brachten gemiddeld 70 cent op. "Dit getal is meer dan alleen een goede prijs, het laat zien dat er goede dingen kunnen gebeuren in moeilijke tijden en dat geeft weer hoop voor de toekomst", vertelt Matthias Meilland, bij de veredelaar de man van de pr. "Er komen ongetwijfeld weer betere tijden en met deze lancering brengen we deze boodschap aan onze sector, veredelaars, kwekers en bloemisten".  


BLACK GOLD Meiniffyck, zoals de roos officieel heet.

Glanzend rood en donkerrode gekruld
De varieteit is veredeld in het hart van de Provence en heeft als voornaamste onderscheidende kenmerk dat deze glanzend rood is, waarbij de buitenste bloemblaadjes donkerrode of zelfs (bijna) zwart zijn.

Fontana Group
De variëteit kon direct rekenen op de belangstelling van Fontana Group. Na proeven op twee verschillende farms bleek hij het best te presenteren op Akina Farm, in Njoro, op 2.300 m hoogte. Hij is hier exclusief in productie, de stelen worden naar Aalsmeer gevlogen en verwerkt door Decofresh.


Mahindra Patil, farm manager Akina, bij de BLACK GOLD
Meinyffick

Boodschap van hoop
"We zijn trots op deze introductie en willen er ook een positieve lading aan geven. Ons bedrijf bestaat 140 jaar. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, in 1942, lanceerden we de PEACE tuinroos in Frankrijk en net na de oorlog werd deze ook in de VS gelanceerd. Hoewel de wereld er anders uitzag, beleefden de kwekers van toen ook onzekere tijden en ook toen is men doorgegaan. De Peace-roos is nog steeds een van de beroemdste tuinrozen ter wereld."
 

Voor meer informatie:
Meillandse rozen
Matthias Meilland
E: meilland.matthias@meilland.com 
www.meilland.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven