bloemenexporteur Gert-Jan Timmer pleit voor objectiviteit

"Tendentieuze berichtgeving verergert coronacrisis"

Een foto van een rij verlaten doks op de bloemenveiling in Naaldwijk, gepubliceerd in een artikel van afgelopen zaterdag in het AD/Haagsche Courant met als bijschrift: “Royal Flora Holland: geen vrachtauto te bekennen”, schoot bloemenexporteur Gert-Jan Timmer in het verkeerde keelgat. Onzin, zegt hij, tendentieuze berichtgeving waar niemand bij gebaat is en zeker ook onze business niet.

In onderstaande - de tekst is, zoals dat zo mooi heet, niet noodzakelijk de mening van de redactie - legt hij graag uit waarom:

"Als bloemenexporteur (Kontikiflor, red.) waren de afgelopen 4 weken niet de beste. Door paniek op alle markten viel de vraag weg en werden miljoenen bloemen en planten doorgedraaid en vernietigd. Ook was de prijsvorming extreem slecht.

De branche, kwekers, bloemenveiling en handelaren hebben de afgelopen 4 weken ontzettend hard gewerkt om het tij te keren, wat zeker nog niet is gelukt. Maar door een goede samenwerking en zeker een goede regie van de bloemenveiling, zijn we er nog en hebben we de slechtste weken achter de rug. Nu is het doorvechten om klaar te zijn voor het moment dat de belemmerende maatregelen worden opgeheven.

Zo’n foto als geplaatst bij het bewuste artikel is tendentieus en iedere dag van het jaar te maken. Dit is namelijk de zijde van de bloemenveiling waar de bloemen worden aangevoerd en de aanvoer vindt op een aantal tijdstippen per dag plaats. Dus als je weet wanneer er geen aanvoer plaats vindt, kun je elke dag, corona-crisis of niet, zo’n foto maken.

Ik reed zondagavond langs de bloemenveiling en ik zag een geheel andere situatie:


Links het beeld in het AD, rechts een foto van Gert-Jan

Ik bagatelliseer de corona-problematiek niet, maar ik ben ervan overtuigd dat deze crisis verergerd wordt door tendentieuze sensatie-journalisten en incompetente politici. Deze mix werkt als gif op de samenleving en helpt zeker niet om tot een snelle en goede oplossing te komen voor dit probleem."

Voor vragen & reacties, mail Gert-Jan


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven