Creatieve kwekers door bloemen- en plantencrisis: webshops en bezorgen

Tholen - De sierteeltsector heeft een zware tijd door de COVID-19 crisis. Mensen kopen minder bloemen en veel van de producten worden daarom vernietigd. Een deel van de telers heeft daarom allerlei acties opgezet om hun producten toch te verkopen en dan rechtstreeks aan de consument. Hieronder enkele initiatieven. 

Vanaf deze week levert Bejafleur ook potplanten thuis bij de klanten. Heel veel violen zijn vorige week al gered van de stort, maar er staan nog veel andere planten te wachten om bij mensen thuis bezorgd te worden. "1.000.000 stuks aan onder andere Zantedeschia, Oxalis, Franse Geranium en Fuchsia (vanaf week 14). Deze zijn nu allemaal te bestellen via onze webshop", aldus het bedrijf.

Bij Agapanthus zijn, door het afgelasten van veel beurzen, nu allerlei voorjaarsplanten te bestellen via de webshop, en deze kunnen dan afgehaald worden op de kwekerij in Hillegom. 

Bij gebroeders Grootscholten in Kwintsheul is ook een webwinkel opgezet om toch de bloemen bij de consument te kunnen krijgen. "Dit is echt een noodmaatregel en hopen dat de keten weer snel normaal zijn werk doet", laat het bedrijf weten. 

Bij WE Plants in Bleiswijk worden Anthuriums recht van de kwekerij verkocht. 'Vanaf vandaag verkopen wij onze Anthuriums hier op de kwekerij! Vanwege het Corona virus ligt de handel volledig stil", aldus het bedrijf.

In de Facebookgroep Fietsen voor m'n bloemen - Westland staan kaarten van waar er overal stalletjes met bloemen staan. Die stalletjes werden zo goed bezocht dat het te druk werd en mensen hielden zich niet aan de richtlijnen. Daarom wordt nu opgeroepen niet meer in zulke grote getale bloemen te gaan kopen bij telers die daarop niet zijn ingespeeld. 

Bij Optiflor is een pop-up store geopend, in Monster. Als dit te ver weg is, kunnen de bloemen ook in giftboxen via Bol.com worden besteld. "Bij Opti-flor willen we niets liever dan onze klanten blij maken met mooie orchideeën. Helaas treft het coronavirus de sierteeltsector hard. We zetten ons 100% in om ervoor te zorgen dat onze prachtige planten toch nog een plekje in de woonkamer krijgen", vertellen de medewerkers.

Bij IJzelenberg Plants in Maasdijk kunnen ruim 1.000.000 Pink Kisses via de webshop besteld worden. "Ruim 1.000.000 bloeiende prachtige Pink Kisses staan te wachten om te worden verkocht. Steeds meer tuincentra worden gedwongen om te sluiten vanwege de veiligheid voor de bezoekers. Via deze webshop hopen wij alsnog zo veel mogelijk planten te kunnen verkopen."

In Waddinxveen, bij Bas van der Wilt potplantenkwekerij is een groot aanbod van staande en hangende geraniums, Franse en Oostenrijkse geraniums, bontbladigen, hortensia's en Spaanse margrieten te koop. "Aanbieden voor veiling of export is geen optie meer, de markt is totaal ingestort. Dan maar een bericht op Facebook. Delen wordt zeer op prijs gesteld, wij hebben jullie hulp hard nodig!", laat het bedrijf weten in het bericht.

Bij Kwekerij Baas is een Blooming Joy bezorgservice in het leven geroepen om planten te bezorgen. "Wij geloven in de kracht van puur tuingeluk! En geluk is zo veel leuker als je het kunt delen. Zeker in deze tijden. Daarom gaan wij vanaf vandaag op pad met onze Bloeiende Blijmakers bus om onze Blooming Joy bij jou thuis te brengen!"

Hold, een nieuwe Nederlandse bezorgdienst voor boeketten en planten, start vanaf vandaag in Amsterdam met het bezorgen van 'speciale boeketten van hoop en liefde'. De online bloemen en planten service zou dit najaar beginnen, maar heeft de lancering naar voren verplaatst vanwege zowel de sociaal maatschappelijke als de economische gevolgen van de corona-pandemie. 

Bij de Vomar hebben ze een actie om tulpenkwekers te steunen, evenals bij de Jumbo. "Ook Vomar draagt zijn steentje bij om de kwekers een hart onder de riem te steken", aldus de retailer bij de speciale tulpenactie.

Groenland en Borgesius hebben de handen ineengeslagen en 250 prachtige bossen bloemen met 50 tulpen en 20 rozen van Nederlandse telers geruild tegen 250 tassen met verschillende lekkere verse broodjes. Beide bedrijven zijn tegenover elkaar gevestigd op Green Park Aalsmeer.


v.l.n.r. Sven Offers en Henk Schiphorst van Borgesius, John Celie van Groenland en Peter Janmaat van Bouquetnet.

Met de actie Tulpen voor Voedsel kunnen bedrijven tulpen bestellen voor medewerkers, familie of andere mensen. 

Mooibosje.nl is een initiatief van bedrijven uit de logistieke sector om bloemenkwekers een hart onder de riem te steken, waarbij bossen bloemen rechtstreeks vanaf de kwekerij worden geleverd.

Missen we nog een initiatief? Mail ons op info@bpnieuws.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven