Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
omzetcijfers Royal FloraHolland februari

Ondanks corona toch groene cijfers

Tholen - In januari plusten de snijbloemenomzet met 3,3% en de kamerplantenomzet met 7,9% t.o.v. het jaar ervoor, en in februari wordt die lijn voorzichtig doorgetrokken. De snijbloemenomzet pluste 2,3%, die van de kamerplanten 2,5%.

Met het oog op de teruggelopen export n.a.v. de corona-perikelen mag dat opvallend heten, maar de wind mee voor de Nederlandse roos rond de Valentijn zorgde deels voor compensatie. Tegen 4,5% minder aanvoer werd ruim 11% de steel meer betaald (alle aanvoer uit Afrika en Nederland samen). Daarnaast deed ook gerbera (10% meer omzet, 5% minder aanvoer, 16,4% duurder) opvallend goede zaken en scoorde ook de lisianthus (bijna 20% meer omzet, 10% meer aanvoer, 8,4% hogere prijzen) uitstekend.

In kamerplanten zijn minder in het oog lopende schommelingen waar te nemen, met als uitzondering de anthurium, waar men tegen een vrijwel gelijkgebleven gemiddelde prijs bijna 25% meer planten verkocht.

In de tuinplanten tot slot zijn de cijfers aan de rode kant. Over het geheel genomen zijn er bijna 23% minder planten verkocht en werd 11,3% minder omzet gedraaid. Wel lagen de prijzen 12% hoger. Echter, dit alles zal geen reden zijn voor paniek; door het natte weer van afgelopen maand heeft de consument zich nog niet buiten gewaagd en moet het tuinseizoen (dus) nog beginnen.

Ondanks de extra schrikkeldag telde februari dit jaar evenveel veildagen als de februari van 2019 (20 stuks).

Publicatiedatum: