Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gert van Gemeren over Hardwell van Floritec

"Kleurvast, prima bladkwaliteit en een uitmuntende houdbaarheid, wat wil je nog meer?"

Tholen - “Ik denk dat de markt nog steeds op zoek is naar een echt goede bicolor met een goede houdbaarheid. Want bij heel veel tweekleuren is dat gewoon een minpunt. Even dachten we hem te hebben, maar toen bleek hij in de teelt te traag. De Hardwell is daarom echt een veelbelovende nieuwkomer.”

We spreken met Gert van Genderen van G&G Flowers. In de Bommelerwaard, in Gameren, teelt hij onder vijf hectare glas wekelijks 275.000 chrysanten. Omdat hij graag grote aantallen wil, zoekt hij niet in de eerste plaats naar niche soorten, maar daarentegen naar variëteiten die zich lenen voor grotere volumes.

Gert van Genderen samen met Harry Boers van Floritec

De Hardwell is er zo een. “Tweekleuren zijn gewild en als je een goed soort hebt, dan kun je ze leuk verkopen”, vertelt Gert. “De tests die we hebben gedaan met Hardwell liepen naar wens. Houdbaarheid, behoud van kleur en bladkwaliteit zijn allemaal uitstekend en hij heeft grote, dubbele bloemen. Daarom is hij geknipt voor de Oost-Europese markt, wat voor ons erg belangrijk is gezien het feit dat 85% van onze handel die kant opgaat.”

Aantallen
Nu het soortje zijn vertrouwen heeft, wil hij er mee doorpakken ook. G&G Flowers levert het merendeel van de stelen op bestelling, maar een stabiele aanvoer op de klok is ook erg belangrijk. “We willen elke dag zowel in Naaldwijk als in Aalsmeer een volle kar wegzetten, al is het maar om weer even onder de aandacht te komen en je klanten te laten zien dat je er bent. Dat straalt betrouwbaarheid uit. De laatste tien weken hebben we vijftienduizend stelen per week geleverd, maar dat gaan we binnenkort opschroeven naar dertigduizend. In het najaar hoop ik dan naar de zestigduizend te gaan.”

Houdbaarheid key
Om klanten over te laten stappen van een oud en vertrouwd naar een nieuw maar beter soort, gaat niet binnen een dag. Meer nog dan de kleur of de bloemvorm is de beslissende factor die hem over de streep trekt de houdbaarheid, weet Gert. “Dat is écht het belangrijkste. Elke keer als de klant die doos open doet, moet het er tip top uit zien, óók als hij een paar dagen onderweg geweest is en óók als de omstandigheden bij hem in de box verre van optimaal zijn. Hij moet hufterproof zijn en dat is deze Hardwell bij uitstek.”

Voor meer informatie:
G&G Flowers
Gert van Genderen
Ouwelsestraat 27
5311 EG Gameren
T: 0031-(0)6-53480357
E: [email protected]
www.ggflowers.nlFloritec Breeding 
Van Hemessenkade 7
2481 BG Woubrugge
T: +31 (0) 172 518 963
F: +31 (0) 172 517 064
E: [email protected]
www.floritec.eu