Van Hoekelen Greenhouses koopt 6 ha kas in Apopka

Van Hoekelen Greenhouses in Kline Township, Pennsylvania, kweekt al jaren amaryllis, Aloe Vera, Aloha lelies, helleborus, etc. in een 6 hectare grote kas in Apopka, Florida. Onlangs hebben ze de mogelijkheid gekregen om de kas te kopen. Ze hebben hem VHG South gedoopt en met deze aankoop verwacht men in staat te zijn in de toekomst verder uit te breiden.

Larry Huff en Alexander van Hoekelen in traditionele Nederlandse kleding op de PMA Fresh Summit in Anaheim (CA) in oktober 2019.

Alexander van Hoekelen van Van Hoekelen Greenhouses: "We maken al enkele jaren gebruik van deze faciliteit en toen de eigenaar aankondigde dat hij uit het bedrijf wilde stappen, bood hij ons de mogelijkheid om het te kopen. Daar zijn wij enthousiast op in gegaan.”

Overgangsperiode
“We hebben de faciliteit in oktober 2019 gekocht en we zitten momenteel in een overgangsperiode. Op korte termijn verandert er niet zo veel, we gaan gewoon verder waarmee we al bezig waren. Onze hoofdzetel blijft in Pennsylvania en we communiceren dagelijks met onze medewerkers in Apopka. En aangezien het niet zo ver is, kunnen we de faciliteit ook vaak bezoeken.”

Uitbreiding
Op de lange termijn heeft Van Hoekelen echter grote plannen. "We staan te popelen om uit te breiden, te groeien en deze kas kunnen we als onze thuisbasis in Florida gebruiken om van daaruit onze activiteiten verder uit te bouwen. We zijn van plan om de interne logistiek te verbeteren en te investeren in koelsystemen, zodat we het kunnen gebruiken als een uitvalsbasis voor de producten die we in Pennsylvania kweken.

Van Hoekelen Greenhouses in Pennsylvania
Van Hoekelen Greenhouses Pennsylvania is al zo'n 30 jaar actief en is uitgegroeid tot één van de grootste bollentelers aan de oostkust van de VS. Ze telen vele soorten seizoensplanten en -bloemen zoals tulpen, hyacinten, chrysanten, kerststerren, cactussen, enzovoorts. Het bedrijf komt oorspronkelijk uit Nederland, daar is het allemaal begonnen. Alexanders vader, Cok van Hoekelen, heeft een levenslange werkervaring op het gebied van de glastuinbouw en begon zijn carrière bij zijn vader op een bloembollenteeltbedrijf in Nederland en behaalde zijn diploma in de tuinbouw. In 1969 verhuisde hij naar de VS en bracht zijn kennis en ervaring mee naar het land. Tot op de dag van vandaag werken ze met Nederlandse methoden, zoals het kweken van hun tulp in een grond- en zandmix en een aantal keer per jaar bezoeken ze Nederland om zich op de hoogte te stellen van de nieuwste ontwikkelingen.

Voor meer informatie:
Van Hoekelen Kassen, Inc. (VHG)
Alexander van Hoekelen alex@vhgreenhouses.com
www.vhgreenhouses.com
Facebook


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven