Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische bloemen voor Valentijn

Tholen - Valentijnsdag. Liefde in de lucht, grote bossen rozen bij de bloemenwinkel. Er zijn echter ook mensen die bewust geen bloemen kopen voor hun Valentijn, omdat zij de duurzaamheid van die rozen betwijfelen bijvoorbeeld. Voor die mensen biedt Toma van den Bosch uitkomst.

Biologische tulpen
De hele ochtend vult de eigenaresse van Toma Bloemenservice uit Hilversum met het schikken van boeketten van biologische en lokale bloemen. Vanmiddag worden de boeketten bij een afhaalpunt opgehaald of door haar bij de besteller thuis bezorgd, mits in Hilversum of directe omgeving. “Ik maak een boeket van skal-gecertificeerde tulpen, gedroogde grassen van de zomer en wat takken. Ik gebruik kastanjetakken en de takken van een berk die we hebben gesnoeid. Het boeket blijft extra lang goed, want de tulpen zitten met bol in het boeket en de takken hebben weinig water nodig. De bollen met de voetjes in het water zetten is genoeg.”

Bewuste keuze
Toma begon haar bloemenservice in april 2018. “Ik besteed veel tijd aan het vertellen van een verhaal dat verrassend weinig mensen weten. Dat gangbare bloemen veel kilometers afleggen en dat monoculturen negatief invloed hebben op de biodiversiteit.” De mensen die deze boeketten hebben besteld, kiezen meestal bewust voor de lokale bloemen van Toma. “Die groep is nog vrij klein. Men koopt nog vaak bloemen op het laatste moment. Ik wil mensen er bewust van maken dat duurzaamheid vooruit denken is. Ik lever alles op bestelling, zodat ik geen voorraad over heb.”

Deze Valentijnsdag is Toma uitverkocht, maar volgend jaar wil ze zeker weer een valentijnsactie organiseren. “Mensen kunnen alvast bij me bestellen”, lacht ze.

Voor meer informatie:
TOMA Bloemenservice
Toma van den Bosch
+31 6 21 19 21 73
post@tomavandenbosch.nl
www.tomavandenbosch.nl